P. Auštrevičius: Nesugebėjusi tesėti savo pažadų ministrė turėtų pagalvoti apie atsistatydinimą

Liberalų sąjūdžio frakcijos nuomone, garbingiausias pažado padidinti mokytojų atlyginimus neįgyvendinusios švietimo ir mokslo ministrės Romos Žakaitienės veiksmas būtų atsistatydinimas.

Mokytojų atlyginimų didinimą R. Žakaitienė yra įvardijusi vienu iš savo veiklos prioritetų ir ne kartą žadėjo, jog atlyginimai bus padidinti nuo šių metų rugsėjo 1 dienos. Deja, pažadas nebuvo ištesėtas. Ministrė turėdama visas galias inicijuoti Vyriausybės sprendimus, tarp jų ir susijusius su biudžeto perskirstymu, tokio tikslo nepasiekė.

„Jei ministrės žodžiuose, jog mokytojų padėties gerinimas jai yra prioritetinis uždavinys, yra nors kiek tiesos, Vyriausybės nesugebėjimas rasti pinigų šiam tikslui, turėtų priversti ministrę susimąstyti, ar jai vieta šioje, jos nuomonės nepaisančioje, Vyriausybėje. Štai Švedijos gynybos ministras atsistatydino vien dėl barnio su finansų ministru, kuris norėjo mažinti gynybos biudžetą. R. Žakaitienė ne vienerius metus yra politikoje ir elementariausia savigarba turėtų ją priversti elgtis ryžtingai”,- sako Seimo narys, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Petras Auštrevičius.

Liberalai yra įsitikinę, jog svarstant 2008 m. biudžetą mokytojų darbo užmokesčio klausimas turi būti vienu iš svarbiausių. Esami atlyginimai žemina mokytoją, todėl biudžete jų didinimui lėšos privalo būti rastos.

„Vyriausybė ir toliau nesilaiko savo pažadų, nukėlinėja sprendimus, kai ekonominė situacija, auganti infliacija ir toliau skurdina mokytoją. Raginam Vyriausybę kuo greičiau grįžti prie šio klausimo ir problemą spręsti iš esmės – didinant mokytojų darbo užmokestį.”,- sako P. Auštrevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.