Reklama ant ratų – prieš smurtą

Klaipėdos gatvėmis rieda krovininis automobilis, ant kurio tento pavaizduota sumušta verkianti moteris, teigianti, kad nukrito nuo laiptų.

Klaipėdoje bus dvi savaites

Šokiruojantis vaizdas tėra socialinė reklama, skatinanti nesitaikstyti su smurtu šeimoje. Joje nurodyta, kur smurtautojų aukos gali kreiptis.

Tikimasi, kad ant po miestą važinėjančio automobilio esančią socialinę reklamą pastebės daugiau žmonių, negu kabančią stenduose arba išspausdintą lankstinukuose.

Krovininis automobilis su prieš smurtą nukreipta socialine reklama Klaipėdos gatvėmis riedės dvi savaites iki rugsėjo 15 dienos.

Nuo spalio 1 iki 15 dienos toks automobilis važinės Kaune, o nuo lapkričio 15 iki 30 dienos – Vilniuje.

Konsultuos besidominčius

Šiandien nuo 10.30 val. automobilis su prieš smurtą šeimoje pasisakančia reklama pusvalandžiui sustos prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11). Susidomėjusieji keliama problema čia galės daugiau sužinoti apie vykdomą kampaniją, gauti informacijos, kas gali padėti ir kur kreiptis, patyrus smurtą šeimoje. Taip pat šia tema šiandien bus galima pabendrauti su Klaipėdos socialinės ir psichologinės pagalbos centro vadove Dalia Puidokiene.

Tokios socialinės reklamos užsakovai yra Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Socialinių paslaugų priežiūros departamentas.

Kenčia 15 proc. moterų

Informaciją apie smurtą šeimoje, ypač prieš moteris, skatina skleisti Europos Taryba.

Ši problema yra aktuali ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Atlikus skirtingus tyrimus paaiškėjo, kad šeimose smurtą dažniausiai patiria moterys. Jas paprastai skriaudžia vyrai – dažniausiai jų sutuoktiniai ar partneriai.

Net 12 – 15 proc. vyresnių nei 16 metų moterų bent kartą gyvenime šeimoje patyrė smurtą.

Smurto prieš moteris mastai yra tokie dideli, kad dėl to skirtingos valstybės kasmet patiria milijardus eurų siekiančius nuostolius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.