Tarp įstatymo spragų dygsta pilaitės

Saugomose teritorijose pašiūrės ir tvoros virsta prabangiomis vilomis.

Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius vakar Vilniuje siekė, kad būtų įvesta aiški tvarka dėl laikinų statinių registro saugomose teritorijose.

„Pajūryje miškuose pilna laikinų poilsio namelių, kurie įregistruojami kaip kapitaliniai statiniai. Tuo remdamiesi jų savininkai reikalauja, kad apskritis išnuomotų žemę, o vėliau siekia laikinų statinių rekonstrukcijos”, – pasakojo apskrities viršininkas.

Apskritis šiam procesui priešintis neturi galių.

V.Rinkevičius sakė, kad jau susiformavo netikusi praktika, jog laikinus statinius įpareigoja įregistruoti teismai, jei tą daryti atsisako Registrų centras.

„Taip tvoros ir pašiūrės saugomose teritorijose virsta registruotu nekilnojamu turtu, o po rekonstrukcijos – brangiu nekilnojamu turtu”, – tvirtino apskrities viršininkas.

Ši problema, anot jo, aktuali ir kitoms apskritims, kuriose yra nacionalinių bei regioninių parkų, todėl bus rengiamos teisės aktų pataisos, griežtinančios laikinų statinių registravimo tvarką.

Taip buvo nutarta vakar vykusiame Teisingumo ministerijos, Registrų centro vadovų, Nacionalinės žemės tarnybos atstovų susitikime su apskričių viršininkais.

Šiame susitikime taip pat svarstyti klausimai dėl suformuotų žemės sklypų braižymo kadastro žemėlapyje.

Šiemet turi pasibaigti žemės reforma, tačiau iki šiol apskričių specialistams koreguoti sklypų ribas buvo leista tik kartą per metus. Nuo šiol tai bus galima daryti kartą per mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.