G.Petrikas pasitinkamas deramai

EBSW koncerno, pradanginusio milijonus žmonių santaupų ir padariusio milijardinių nuostolių valstybei, vadovo Gintaro Petriko grąžinimui į Lietuvą skubiai ir atsakingai rengiamasi. Į pagrindinius valstybės finansinius postus skubiai skiriami žmonės, kitados ištikimai tarnavę G.Petrikui.

„Finansų viceministru pradėjo dirbti 46-erių Valentinas Miltienis, – informavo Finansų ministerija. – Vilniaus universiteto Ekonominės kibernetikos ir finansų fakultetą baigęs ir ekonomisto kvalifikaciją turintis V.Miltienis nuo 2003-iųjų iki 2005 metų vadovavo Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA). Šioje institucijoje jis dirbo nuo 2000-ųjų. Pastaruosius pora metų V.Miltienis dirbo mažmeninės prekybos įmonės komercijos ir marketingo skyriaus vadovu.”

Sąsajos su skandalingu koncernu

Kukliame pranešime nutylimi kur kas įdomesni politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo, kurį ministras Rimantas Šadžius į pareigas priėmė be konkurso savo įgaliojimų laikui, biografijos faktai.

V.Miltienis savo darbinės karjeros pradžioje apie 1991-95 metus darbavosi Prienuose registruotoje bendrovėje „Alšia”, turėjusioje ir savo filialą Kaune. Šios bendrovės vadovas Aurelijus Simaška trauktas baudžiamojon atsakomybėn už savo veiklą, buvo ir EBSW tarybos narys.

EBSW užvaldžius „Lietuvos kurą”, V.Miltienis buvo paskirtas direktoriaus pavaduotoju finansų reikalams. Tie reikalai taip sėkmingai buvo tvarkomi, kad nugyventas „Lietuvos kuras” buvo parduotas už litą. Šis faktas naujojo finansų viceministro biografijoje taip pat nutylimas.

Tapo agentūros vadovu

Dar įdomesnė V.Miltienio patekimo į NMA vadovo postą istorija, kai šis konkurse nugalėjo tuometinį agentūros direktoriaus pavaduotoją Saulių Silicką. Tada rašyta, kad gal todėl, kad buvo labiau patyręs už trisdešimtmetį S.Silicką, gal todėl, kad jo žmona – Ūkio ministerijos įstaigos – Lietuvos verslo paramos agentūros Personalo departamento direktorė. Pats V.Miltienis ne kartą piktinosi žiniasklaidos išsakytomis prielaidomis, esą pagrindinis netikėto paaukštinimo motyvas galėjo būti jo santuoka su KGB generolo, paskutinio KGB Lietuvos skyriaus vadovo Romualdo Marcinkaus dukterimi.

Ir pats R.Marcinkus tame pačiame EBSW koncerne dirbo žinybinės apsaugos vadovu, o jo sūnus ten pat darbavosi vertėju.

Sustiprinta ir Mokesčių inspekcija

LŽ jau rašė (2007 09 03), kad atskleidė neįtikėtinas gijas, kurios driekiasi nuo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) iki Generalinės prokuratūros, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos ir liūdnai pagarsėjusios Kauno holdingo kompanijos (KHK). Kilo rimtų įtarimų, kad per naująją VMI vadovybę susiformavo naujas galingas korupcijos aštuonkojis.

Pradėjęs formuoti naują pavaduotojų komandą VMI viršininkas M.Kaseliauskas ją išplėtė iki penkių. Pavaduotojais buvo priimami išimtinai M.Kaseliausko bendraamžiai, teisininko kvalifikaciją įgiję M.Romerio universitete, tačiau, išskyrus vieną, neturintys mokesčių administravimo patirties.

Pirmas į pavaduotojų komandą įsiliejo vyriausias iš pavaduotojų, 41 metų Saulius Trečekauskas, turintis 12 metų paprasto darbininko, bufetininko, barmeno ir net vairuotojo patirtį. Staigus šuolis S.Trečekausko darbinėje karjeroje įvyko 1996 metais, kai iš investicinės bendrovės KHK vairuotojo, vežiojusio G.Petriko pavedimu grynus pinigus reikalingiems žmonėms, jis tapo UAB „Talpa” direktoriumi.

Investicinė bendrovė KHK iššifruojama kaip Kauno holdingo kompanija. Ši bendrovė kartu su dar aštuoniomis investicinėmis bendrovėmis 1992 metais sukūrė grėsmingąjį EBSW aštuonkojį, iš gausybės Lietuvos įmonių iščiulpusį gyvybės syvus. 1995 metais KHK iškelta bankroto byla, o jos vairuotojas staiga tapo UAB „Talpa” direktoriumi. S.Trečekausko VMI tinklalapyje skelbiama biografija kaip tik ir prasideda nuo 1996 metų ir darbo „Talpoje”, tartum jis gėdytųsi savo ankstesnių darboviečių. Teisininko diplomą M.Romerio universitete S.Trečekauskas gavo jau būdamas 38 metų, gyvendamas Klaipėdoje, dirbdamas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Teisės skyriaus viršininku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.