Paskirtas naujasis „Schneider Electric Lietuva“ generalinis direktorius

Elektros įrangos, jos komponentų, pramoninių automatinių įrenginių gamintojos ir tiekėjos kompanijos „Schneider Electric Lietuva” naujuoju generaliniu direktoriumi paskirtas Aleksandras Ovčiarovas, iki šiol ėjęs bendrovės Pramonės automatikos skyriaus vadovo pareigas. A. Ovčiarovas naujose pareigose pakeis iki šiol bendrovės veiklai Lietuvoje vadovavusį tarptautinės kompanijos „Schneider Electric” vadovą Baltijos šalims Gediminą Abartį.
„Metų pradžioje man tapus „Schneider Electric” vadovu Baltijos šalims, pradėjome intensyvias naujojo bendrovės vadovo Lietuvoje paieškas. Remiantis mūsų kompanijos politika skiriant naujus vadovus pirmenybė teikiama bendrovės darbuotojams, todėl tai buvo ilgas ir sudėtingas procesas, kol galiausiai buvo priimtas sprendimas „Schneider Electric Lietuva” generalinio direktoriaus pareigas patikėti Aleksandrui Ovčiarovui. Jau ketvirtus metus bendrovėje dirbantis Aleksandras puikiai išmano elektros įrangos bei pramoninių automatinių įrenginių verslą bei pažįstą šį rinkos segmentą”, – sakė „Schneider Electric” vadovas Baltijos šalims Gediminas Abartis.
Pasak jo, pramonės automatikos, pastatų ir gyvenamųjų namų rinkos, kurios yra strategiškai svarbios „Schneider Electric” verslui, reikalauja ne tik teorinių ir praktinių žinių, bet ir gebėjimo tarptautines verslo strategijas efektyviai adaptuoti vietinei rinkai, tinkamai parinkti bei lokaliems poreikiams pritaikyti pasaulinėse rinkose kompanijos siūlomus sprendimus.
„Toks požiūris padėjo prieš dešimt metų veiklą Lietuvoje pradėjusiai bendrovei įsitvirtinti šalyje bei sėkmingai plėsti verslą. Esu įsitikinęs, kad naujasis vadovas užtikrins sklandžią įmonės veiklą, o priimamais sprendimais garantuos kokybiškų ir vietos verslininkų bei vartotojų poreikius atitinkančių paslaugų bei prekių pasiūlą. Artimiausiais mėnesiais aš ir p. Aleksandras dirbsime drauge ir daugiausia dėmesio skirsime sklandžiam pareigų perdavimui”, – sakė G. Abartis.
„Pradėdamas eiti naujas pareigas jaučiu didelę atsakomybę prieš įmonės vadovus ir visą kolektyvą. Sėkmingas kompanijos darbas bei puikūs rezultatai įpareigoja, todėl pasitelkdamas visą savo sukauptą patirtį, gebėjimus bei žinias sieksiu, kad bendrovė stiprintų savo pozicijas strateginėse rinkose, sutvirtintų savo komandą gerais specialistais, plėtotų glaudų bendradarbiavimą su įmonės partneriais”, – sakė naujasis „Schneider Electric Lietuva” generalinis direktorius Aleksandras Ovčiarovas.
Bendrovėje „Schneider Electric Lietuva” p. Ovčiarovas dirba nuo 2003 metų. Savo karjerą šioje kompanijoje jis pradėjo kaip pardavimų inžinierius. Po dviejų metų jis buvo paskirtas Pramonės automatikos skyriaus vadovu ir iki šiol dirbo su keturių žmonių komanda. Prieš ateidamas į „Schneider Electric Lietuva” Aleksandras Ovčiarovas dirbo inžinieriumi-programuotoju bendrovėje „Gamybos priežiūra”, yra baigęs Kauno technologijos universitetą ir įgijęs valdymo technologijos inžinieriaus laipsnį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.