Lietuva steigia ambasadas Slovėnijoje ir Bulgarijoje

Lietuva numato iki šių metų pabaigos įsteigti savo diplomatines atstovybes Slovėnijoje ir Bulgarijoje.
Trečiadienį posėdyje Vyriausybė numato priimti nutarimą dėl ambasados steigimo Sofijoje nuo spalio 1 dienos ir dėl ambasados Liublianoje atidarymo nuo gruodžio 1 dienos.

Kaip sakoma nutarime, ambasados steigiamos įgyvendinant Lietuvos užsienio politikos prioritetus – aktyviai plėtoti santykius su ES ir NATO narėmis dvišalio bendradarbiavimo klausimais, taip pat siekiant bendrų veiksmų koordinavimo ES ir NATO organizacijose, plėtoti ekonominius ir kultūrinius ryšius su Pietryčių Europos valstybėmis.

Slovėnija kitų metų pirmąjį pusmetį pirmininkaus Europos Sąjungai, todėl Lietuva tikisi, kad ambasados atidarymas padės perimti pirmosios Bendrijos naujosios šalies narės pirmininkavimo patirtį ir pritaikyti jį 2013 metais, kai ES pirmininkaus Lietuva.

Dabar Lietuvai Slovėnijoje atstovauja ambasada Austrijoje, apėmusi dar tris regiono valstybes -Slovakiją, Kroatiją ir Lichtenšteiną.

Bulgariją iki šiol „dengė” Lietuvos ambasada Graikijoje.

Slovėnija, Bulgarija ir Lietuva NATO narėmis tapo 2004 metais, tais pačiais metais Lietuva ir Slovėnija įstojo į ES. Bulgarija ES nare tapo šių metų pradžioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.