Klaipėdoje – pirmasis dažasvydžio čempionatas

Susizgribkite ir ruoškitės, visi uostamiesčio ekstremalai, jaučiantieji silpnybę kariškai dvasiai, – rugsėjo 22-ąją jūsų laukia kvapą gniaužiantis ir adrenaliną varantis dažasvydžio turnyras „X-Ball-2007” pereinamajai taurei laimėti.

Dažasvydis – sportinis žaidimas, kurio dalyviai, apsiginklavę šautuvais, užtaisytais dažų šoviniais, tarsi tikrame mūšio lauke mėgina įveikti priešo kariauną. Užsienyje, o ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose jis jau seniai turi būrį gerbėjų ir propaguotojų, tačiau klaipėdiečių entuziastų mėginimai išpopuliarinti šį įdomų ekstremalų žaidimą iki šiol nebuvo labai sėkmingi.

Šįsyk misijos imamasi aukščiausiu lygiu ir su visa derama atsakomybe – turnyrą rengia VšĮ „Laisvalaikio idėjų centras” Klaipėdos dažasydžio klubas, renginių organizatoriai „Bugsdom”, Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos dažasvydžio federacija.

Pirmajame turnyre kviečiamos dalyvauti uostamiesčio bendrovės. „Vadovas turi užsiregistruoti telefonu (8-611)63629 ir suburti komandą. Ją turi sudaryti penki žmonės plius du atsarginiai žaidėjai. Skubėkite tai padaryti jau dabar: turnyre galės dalyvauti 40 komandų, – sąlygas aiškina rengėjai.

– Komandų narius aprūpinsime kostiumais, kaukėmis, šautuvais ir šoviniais. Ko reikalaujame iš jų? Susikurti išskirtinį savo komandos įvaizdį, pasirūpinti originaliomis aprangos detalėmis, apsiginkluoti gera nuotaika bei optimizmu ir rugsėjo 22 d. 9 val. atvykti į Šiaurės ragą!”

Iš čia mūšio lauko, kuris įsikurs šalia Baltijos žiedo, link, pajudės spalvingoji dalyvių eisena. Atvykę ir įsikūrę stovykloje, kurioje komandoms bus skirtos VIP zonos, po poros valandų dažasvydžio kariai pradės lemiamas kovas.

Šansas tapti nugalėtoju suteikiamas kiekvienam. Burtų būdu suskirsčius komandas, jos kausis tarpusavyje, kol sudarys du pogrupius: pralaimėjusių ir laimėjusiųjų. Toliau vyks rungtys pogrupiuose, o abiejų pogrupių geriausieji išeis į mūšio lauką vienas prieš kitą.

Jau aišku, kad dalyviams turnyras neprailgs, o ir jų palaikymo komandoms bei visiems prijaučiantiems dažazvydžiui, kurio kovų metu liejamas ne kraujas ir pyktis, o dažai ir sveikos konkurencijos energija, bus ką veikti.

Puikioje scenoje gros merginų grupė „Red Bee” iš Latvijos bei lietuviai „Green Bridge Band”. Mažųjų renginio, kuris vyks visą dieną, dalyvių laukia smagūs užsiėmimai ir konkursai.

Po adrenalino dozės praalkstama, tad žavios greitosios maisto tarnybos seselės kvies pasistiprinti sveikais ir skaniais patiekalais, pavyzdžiui, gardžiąja septynių grūdų koše.

O kad kiekvienas dažasvydžio profanas savo akimis pamatytų, ko jam siekti, pristatomąją programą parodys profesionalai iš Vilniaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.