Vyras nužudė jau antrą sugyventinę

Pusamžis vyras vakar teisme pripažintas pavojingu recidyvistu bei nuteistas už antros sugyventinės nužudymą.

Klaipėdos apygardos teismo teisėjų kolegija 1955 metais gimusį Praną Blažį pripažino pavojingu recidyvistu bei įkalino 14 metų. Pirmuosius 5 metus jis praleis kalėjime, likusius – pataisos namuose.

Teismo sprendimu jam teks padengti moters laidotuvių išlaidas bei jos dukrai ir motinai sumokėti po 50 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti. Prašymas skirti po 100 tūkst. litų šiai žalai atlyginti atmestas, motyvuojant tuo, kad kaltinamasis nedirbo ir neturi nekilnojamojo turto.

Anot teisėjų, įrodymų, kad jis gegužės 11-ąją Rietavo savivaldybės Žebrių kaime nužudė 43 metų sugyventinę Jolantą Kondrašinienę, pakako.

Paskutinio žodžio metu vyras sakė: „Kiek man skirti metų, spręsti jums. Aš kaltas. Nužudžiau, nes labai mylėjau”.

Sugyventiniai Žebrių kaime gyvenę apie 7 metus. Iš Ignalinos rajono kilęs P. Blažys čia pasirodęs vos atlikęs bausmę už pirmosios sugyventinės nužudymą ir iš pradžių ūkio darbuose padėdavęs J. Kondrašinienės motinai.

Anot artimųjų, gegužės 11-ąją moteris paprašiusi vyriškio palikti jos namus bei pranešė norinti gyventi su kitu vyru. Tądien ir keletą dienų prieš meilės trikampio dalyviai kartu girtavo.

J. Kondrašinienės išprašytas P. Blažys tą vakarą išėjo miegoti į daržinę, o moters lovoje įsitaisė naujasis draugas. Naktį sugyventinis grįžo į trobą aiškintis santykių.

Išgirdusi, jog P. Blažys motinai grasina nužudymu, 12-metė jos dukra išbėgo pas močiutę prašyti pagalbos. Deja, joms grįžus J. Kondrašinienė jau buvo mirusi.

Pasak kaltinamojo akto, moteriai prieš mirtį P. Blažys du kartus smogė kumščiu į galvą, vėliau atsineštu peiliu dūrė į nugarą. Šis smūgis ir buvo lemtingas – per valandą moteris mirtinai nukraujavo.

Po nusikaltimo aukai nustatytas beveik 3 prom. girtumas. Neblaivus buvo ir kaltinamasis.

Beje, J. Kondrašinienė mirė per jaunėlio sūnaus trečiąjį gimtadienį. Ji šio vaiko susilaukė nuo P. Blažio. Dviejų vyresniųjų dukrų, 12-metės ir 19-metės, tėvai buvo skirtingi vyrai. Dabar visus vaikus augina močiutė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.