Parama vėluoja dėl tėvų aplaidumo

Tradicija tapę skundai dėl vėluojančios pagalbos nepasiturinčių šeimų atžaloms mokyklai paruošti, nukreipti į mokyklų socialinius pedagogus ar Švietimo skyriaus atstovus, šiemet pakeitė adresatą.

Aprūpinimo mokinio reikmenimis procedūra šiemet ir vėl stringa, tik šį kartą – dėl pačių tėvų aplaidumo.

Pagal naują tvarką, dabar mokykloms talkina Socialinės paramos skyriaus specialistai. Jie įpareigoti surinkti visus reikiamus dokumentus paramai gauti. Anksčiau dokumentais rūpinosi pačių mokyklų darbuotojai.

Norintys gauti valstybės paramą tėvai Socialinės paramos skyriuje buvo laukiami jau nuo rugpjūčio 1-osios, tačiau pasinaudoti suteikta galimybe neskuba. Iki šiol prašymų dėl aprūpinimo mokinio reikmenimis sulaukta tik apie pusšešto šimto. Tuo metu valstybės skirtų lėšų pakaktų beveik dvigubai tiek vaikų paremti.

„Ankstesniais metais, kai dokumentais paramai gauti rūpinosi mokyklos, procesas buvo gerokai sklandesnis. Šiemet patys tėvai tūri pasirūpinti savo atžalomis ir laiku pateikti reikiamus dokumentus, tačiau tai jie atidėlioja paskutinei dienai. Belieka tikėtis, kad prasidėjus mokslo metams juos paragins mokytojai”, – skundėsi Švietimo skyriaus vyresnioji specialistė Aušra Misevičienė.

Anot jos, mokinio reikmenims skirtos valstybės lėšos turi būti panaudotos iki rugsėjo 15 dienos. Vėliau dokumentus atnešusios šeimos tiesiog praras galimybę pasinaudoti parama.

Šiemet mažas pajams gaunančių šeimų atžaloms pasiruošti mokyklai iš valstybės biudžeto atseikėta 10,8 milijono litų, o paramos turėtų sulaukti daugiau nei 70 tūkstančių mokinių.

Uostamiesčio vaikams paremti skirta 120 tūkstančių litų. Už šias lėšas būtų galima aprūpinti per 1000 mokyklinio amžiaus vaikų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Parama vėluoja dėl tėvų aplaidumo"

  1. saulė

    Tos paramos tėvams tikrai nereikia, nes jie ir taip sotūs borgerio pripūtę. Vaikai jiems tik pragyvenimo šaltinis, tad jei paima valstybė iš tokių šeimų vaikus, tai šie dar daugiau dauginasi, užpildydami nykstančią lietuvą daunais. Tad vaikų maitinimas yra valstybės reikalas, o ne tėvų.Užuot nebaudę tėvus kalėjimu už nerūpestingumą , siunčiam bataljonus darbuotojų, kad šie surinktų reikiamus popierius, dedam administracines baudas, bet juk labaiausiai kenčia vaikai. Jie užauga ir daro tą patį , ką darė jų tėvai.Tad keiskim įstatymus, steikim vaukų globos, šeimos globos centrus kiekviename kaime. Nuo alkoholizmo gydyti priverstinai, tai socialinė politika posovietinėje Lietuvoje pradės ženkti Europos link. Juk išgerto alkoholio lėšos dalimi nusėda prekeivių , gamintojų kišenėse, tad lai šie išlaiko kalinčius už vaikų nepriežiūrą tėvus ir vaikų namuose atsidurusius jų vaikus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.