Švedai rūpinsis Lietuvos gamta

Švedai ūkininkus kviečia rūpintis ekologiškai švaria žemdirbyste.

Norėdami prisidėti prie ekologijos puoselėjimo Baltijos jūros regione, kaimynai sukvietė Klaipėdos apskrities ūkininkus į pasitarimą.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje vykusiame susirinkime Švedijos Kalmaro regiono tarybos narys projekto iniciatorius Alfas Goranas Anderssonas ir švedų žemės ūkio universiteto profesorius Christeris Nilssonas ūkininkams išdėstė viziją, kaip pasiekti, kad žemės ūkio veikla kuo mažiau terštų gamtą ir aplinką.

A.G.Anderssonas teigė, kad šis susitikimas – tik pirmas žingsnis, turint tikslą užmegzti partnerystės ryšius ir aptarti galimą bendradarbiavimą ekologiškai švarios žemdirbystės projektuose.

Klaipėdos apskrities ūkininkai prisijungs prie švedų iniciatyvos rengti projekto paraišką Pietų Baltijos bendradarbiavimo per sieną programai, kuri finansuojama iš Europos regioninio vystymo fondo.

Tikimasi, kad prie ekologiškai švarios žemdirbystės projekto prisidės ir Kaliningrado srities bei Lenkijos žemdirbiai, su kuriais švedai susitiks artimiausiu metu.

Gavus lėšų, būtų rūpinamasi mažinti pesticidų ir trąšų naudojimą bei nutekėjimą žemės ūkyje, taip sumažinant neigiamą poveikį aplinkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.