Statybininkai „užsidirbo” solidžią baudą

Alytuje bendrovės „Maxima LT” sklype savavališkai iškirsti medžiai.

Daugiau kaip 32 tūkst. litų teks sumokėti Alytaus statybos bendrovei „Murena” už savavališkai iškirstus medžius. Tokią baudą už gamtai padarytą žalą skyrė Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentas.

Net 68 neteisėtai iškirsti medžiai, kurių didžiąją dalį sudarė klevai, liepos ir uosiai, augo Santaikos ir Likiškėlių gatvių sankirtoje esančioje teritorijoje. „Murena” Vilniaus bendrovei „Maxima LT” priklausančiame maždaug hektaro žemės sklype ruošiasi statyti apie 6 tūkst. kv. m prekybos centrą.

Alytaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyrius išdavė leidimą iškirsti 11 labiausiai statyboms trukdančių medžių. Dar 37 jaunus klevus pagal techninį projektą buvo numatyta persodinti į naują vietą Putinų mikrorajone, Kalnėnų gatvėje. Tačiau paaiškėjo, jog statybininkai visus projektus ignoravo.

„Taip atsitiko ne iš piktos valios ar nepagarbos gamtai. Kalta patirties stoka ir neapsižiūrėjimas. Vadybininkas trumpam išvyko su reikalais ir paliko darbininkus vienus, o šie, ilgai nesvarstydami, ėmė ir išpjovė per daug medžių. Esame kalti ir sumokėsim paskirtą baudą, o kai baigsim statybas, pasodinsim naujų gražių medžių”, – teigė „Murenos” generalinis direktorius Valdas Smalinskas.

Anot V.Smalinsko, dauguma be leidimo iškirstų medžių buvo seni, iš vidaus pradėję trūnyti žilvičiai. Netrukus jie būtų pradėję kelti grėsmę praeiviams.

Nubaustas ir be priežiūros darbininkus palikęs vadybininkas Dalius Sinkevičius. Aplinkosaugininkai jam už be leidimo iškirstus medžius skyrė 200 litų baudą, o bendrovės administracija – greižtą papeikimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.