Kyšininkavimu įtariamas sostinės valdininkas bus nušalintas nuo pareigų, nusprendė teismas

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas prokuratūros prašymu priėmė sprendimą nuo pareigų laikinai nušalinti kyšininkavimu įtariamą Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorių Darių Šalugą.
Teismo nutartis buvo priimta rugpjūčio 29 dieną.

Tačiau valdininkas sulaikymo metu liepos pabaigoje buvo ir šiuo metu yra vaiko priežiūros atostogose, todėl teismo nutartį įvykdyti bus nelengva – Darbo įstatymai tokių atvejų, kokie susiklostė šioje situacijoje, nereglamentuoja.

Kaip BNS antradienį sakė Vilniaus miesto savivaldybės Personalo reikalų departamento direktorius Antanas Gadeckas, tėvystės atostogos D.Šalugai buvo paskirtos iki rugsėjo 3 dienos, tačiau vėliau buvo pratęstos iki šių metų gruodžio 26 dienos.

„Jis ir taip pareigų nevykdo. Svarbu pats faktas, kad nevykdo pareigų. Negalime mes priversti žmogaus, kad jis grįžtų į darbą, ir tada teismo sprendimu mes jį nušalintume”,- paklaustas apie teismo nutarties vykdymą BNS sakė A.Gadeckas.

Pagal įstatymus, vaiko priežiūros atstotogų vienas iš tėvų gali būti iki vaikui sukaks treji metai.

Tas pats teismas liepos 25-ąją D.Šalugai paskyrė namų areštą bei laikinai nušalino jį nuo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pareigų.

Įtariamajam yra uždrausta bendrauti su savivaldybės administracijos darbuotojais.

Prokuratūra neprašė suimti šiuo metu vaiko priežiūros atostogose esančio įtariamojo, kad nebūtų pažeisti vaiko interesai. Be to, nusikaltimas, kuriuo įtariamas tarnautojas, nepriskiriamas prie sunkių.

Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai liepos 24 dieną D.Šalugą sulaikė įtarus, jog valdininkas gavo 50 tūkst. litų kyšį už tai, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi bei įtaka, paveiktų kitus savivaldybės tarnautojus dėl palankių sprendimų priėmimo.

Įtariama, kad D.Šaluga, kuris kol kas yra vienintelis sulaikytas įtariamasis šioje byloje, veikė kaip tarpininkas.

Manoma, kad jis už kyšio davėjui palankaus Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimo priėmimą pareikalavo ir per kelis kartus paėmė 100 tūkst. litų kyšį.

Pats D.Šaluga savo kaltę neigia ir tikina tapęs provokacijos auka.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

D.Šaluga savo karjeros pradžioje dirbo Vidaus reikalų ministerijoje, Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, po to perėjo dirbti į Vilniaus miesto savivaldybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.