Centrinė Amerika rengiasi uraganui „Felix”

Centrinėje Amerikoje, kurios link artėja uraganas „Felix”, dešimtys tūkstančių žmonių antradienį glaudžiasi slėptuvėse, tačiau dėl transporto trūkumo daugelis uraganą turės pralaukti savo namuose.
Itin pavojingas 4 kategorijos uraganas, kuris pakrantę turi pasiekti priešpiet, slinkdamas Hondūro ir Nikaragvos link stiprėja; jo vėjų greitis yra 240 km per valandą. Baiminamasi, kad gali pasikartoti 1998-ųjų tragedija, kai uraganas „Mitch” Centrinėje Amerikoje pareikalavo maždaug 10 tūkst. žmonių gyvybių.

„Gali būti padaryta rimta žala, … jei žmonės nesiims atsargumo priemonių”, – perspėjo Hondūro prezidentas Manuelis Zelaya (Manuelis Zelaja).

Iki 40 tūkst. hondūriečių buvo evakuoti į slėptuves, bet maždaug 15 tūkst. žmonių negalėjo rasti transporto ir yra priversti likti savo namuose.

„Jų nebuvo galima evakuoti, nes nėra degalų jiems nuvežti į saugius rajonus”, – sakė Carolina Echeverria (Karolina Ečeverija), deputatė iš Kabo Grasias a Dioso netoli Nikaragvos sienos.

Šimtai turistų iš kurortinių salų buvo nuskraidinti į Hondūro žemyninės dalies gilumą. Policija pranešė, kad pakrantės miestų prekybos centruose ir degalinėse nusidriekė didelės eilės, nes gyventojai stengiasi apsirūpinti atsargomis.

Prognozuojama, kad per uraganą vandens lygis pakils 5,5 metro. „Felix”, kuris yra jau antras šio Atlanto audrų sezono uraganas, anksčiau buvo 5-osios – aukščiausios – kategorijos uraganas, toks kaip „Dean”, kuris rugpjūčio mėnesį Karibų jūros regione ir Meksikoje pareikalavo 27 žmonių gyvybių.

2 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku JAV nacionalinis uraganų stebėjimo centras pranešė, kad „Felix” yra už 165 km į rytus nuo Kabo Grasias a Dioso ir kad pakrantę jis turi pasiekti per kelias valandas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.