Inkstų meridianas – maitintojas ir kūno funkcijų saugotojas

Kai Saulė rieda Mergelės žvaigždynu, nuo rugpjūčio 23 iki rugsėjo 23 dienos aktyvizuojasi Mergelės meridianas (tarptautinis žymėjimas R).

Jis yra pasyvaus, in, charakterio, spalva – raudona. Paros aktyvumo laikas: 17-19 val. Šiuo laiku organizmas gerai pasisavina vitaminus ir maistinius priedus, traukia valgyti saldumynus.

Inkstų meridianas perima energiją iš šlapimo pūslės meridiano, o perduoda perikardo meridianui. Jis prasideda pėdos centre (žr. paveikslėlį) ir šis taškas vadinamas „gyvenimo šaknimi”, imančia energiją būtent iš žemės (tašką stiprina vaikščiojimas basomis).

Toliau meridianas eina vidine čiurnos sritimi (skausminga šita zona ir ypač skaudus šeštas taškas rodo ginekologines problemas), vidinėmis kojų pusėmis labiau link nugaros, gaktos srityje jis išsišakoja į tris atšakas: dvi liemeniu eina palei bambą, vidinė atšaka eina iš vidaus juosmenine stuburo dalimi ir susijungia su inkstais. Liemens srityje vidinėmis koloteralijomis meridianas susisiekia su kasos-blužnies ir kepenų, šlapimo pūslės, širdies bei plaučių meridianais ir raktikaulio srityje baigiasi R 27 tašku.

Šis meridianas, teisingiau – jo in/jan balansas, reguliuoja ir organų in/jan funkcijas.

Meridiano funkcijos ir sutrikimai

Senuosiuose Rytų medicinos traktatuose rašoma, jog inkstuose yra kaupiama gyvybinė energija, kurią mes gauname iš tėvų ir kuri atsako už žmogaus augimą, vystymąsi ir galėjimą turėti palikuonių.

Labai svarbi inkstų funkcija – palaikyti kaulų ir kaulų čiulpų augimą ir atsinaujinimą, plaukų stiprumą, dantų sveikatą. Jei yra sutrikusi inkstų meridiano veikla ties 1-5 juosmens slanksteliu, pasislenka tarpslanksteliniai diskai, vystosi osteoporozė.

Inkstai taip pat kontroliuoja skysčių kiekį žmogaus kūne. Su inkstų veikla, kaip teigiama medicinos traktatuose, susiję tokie charakterio bruožai kaip ryžtingumas, valia bei seksualumas (meridianas susijęs su spermos ir kiaušialąsčių gamyba).

Susilpnėjusios inkstų funkcijos daro žmogų inertišką, bevalį, nekantrų, baikštų, melancholišką, nepasitikintį savo jėgomis.

Ausys yra laikomos inkstų veidrodžiu ir per ausų taškus mes ypač gerai galime normalizuoti inkstų funkcijas. Merdiano aktyvumo metu per motinos ausų taškus galima koreguoti netgi vaisiaus, esančio motinos įsčiose, būklę.

Apie inkstų veiklos sutrikimą dažnai liudija tamsūs ratilai po akimis, išblyškęs veidas, minkšti ir lūžinėjantys nagai. Tokiems asmenims svarbu neperšalti kojų.

Jeigu atsikeliate su „maišeliais” po akimis, kurie tik vidurdienį išnyksta, tai jums jau inkstų meridiano patologija. Nuolatinė šios fazės tonizacija sulaiko skysčius organizme ir žmogus po truputį tinsta. Pertonizuotas inkstų meridianas duoda didelį vertybių vaikymąsi ir gali užversti organizmą šlamštu: inkstuose – akmenys, imuninėje sistemoje – limfos sąstovis, prastas virškinimas ir visokie kiti sustoję organizmo procesai. Daugelis ligonių būtent dėl inkstų meridiano disfunkcijos jaučia skausmus juosmens ir kryžkaulio srityse, keliuose. Esant sutrikimams apatinėje meridiano srityje prakaituoja ir skauda kojos, jose yra egzema arba grybelis, neišnyksta tinimas.

Mergelės charakteris

Mūsų gyvenimo kasdienybėje yra labai svarbu valdyti daugelį Mergelės charakterio savybių, duodančių žmogui praktiško gyvenimo įgūdžių, mokėjimo dirbti su detalėmis, kantrumo, darbštumo. Šio charakterio savybių mums prireikia daugelyje darbo sferų: verslininkai, menininkai, muzikantai, dizaineriai, vidurinis medicinos personalas, tarnautojai, namų šeimininkės be šio meridiano savybių nė iš vietos.

Jeigu sugebame gaminti maistą, pedantiškai prižiūrėti namų tvarką, ekonomiškai tvarkyti finansus, susirasti sau madingų rūbų, jei daug dėmesio skiriame kūno higienai ir sveikatai, – galime būti ramūs, nes Mergelės charakterį turime stiprų. Sociumo struktūrose toks žmogus puikiai mokės pasirinkti sau „reikalingus” žmones ir iš visko išspausti naudos, tačiau yra labai svarbu kartkartėmis sustoti ir paklausti savęs: „Ar materialinės gerovės siekimas ne per daug prigesino mūsų emocijas, romantikos troškimą, ar bemokame tiesiog būti, džiaugtis gyvenimu tokiu, koks jis yra, svajoti, keliauti, mylėti?”

Esant šiai fazei, žmogus pasitiki tik autoritetingų žmonių nuomone. Autoritetas yra tas, kuris visuomenėje pelnė daugumos žmonių pripažinimą. Mergelės logika labai paprasta. Ją stimuliuoja, ji domisi ir vaikosi tik to, kas vertinama ir reikšminga visuomenėje. Šventos vietovės, reikšmingi įvykiai ir žmonės, prestižinės vietos, madingi daiktai – dėl viso to alpsta Mergelė. Drabužiai, makiažas, manieros, biuras, daiktai, reklama turi būti nepriekaištingi.

Priešinga Mergelės pusė – tai neigimas, nuvertinimas, atstūmimas to, kas neatitinka jos kriterijų. Pavyzdžiui, jei kas nors nemadingai apsirengęs, Mergelė gali jį nuvertinti savo žvilgsniu, o neturinčiam pinigų ar populiarumo žmogui užklijuoti trečiarūšio etiketę.

Mergelei labai svarbi kitų nuomonė apie ją. Ji vaikosi vertybių, bet trokšta tapti ir pati vertybe, reikalinga visuomenei. Kad įgytum autoritetą, visuomenėje reikia tapti neklystančiam. Patekti į pripažintas vietas, elitą, bohemą, gauti kuo daugiau „taškų”, įsigyti kuo daugiau to, kas vertinama ir reikšminga visuomenėje – tai Mergelės siekiai. Mergelė mėgsta ką nors pakeisti – buto remontą, dizainą, susitvarkyti savo išvaizdą. Ir visa tai bus labai svarbu.

Mergelę gali apimti skurdo jausmas. Būtent tai ir yra patologijos pradžia. Tai visiškai nereiškia, kad žmogui ko nors trūksta. Daiktų ir įvykių gali būti kiek tik nori, bet žmogus jaučiasi skurstąs. Viskas paseno, apsirengti nėra kuo, drabužiai nebemadingi, butas mažas, konkurentai aplenkė, pinigų trūksta, vaikai aprengti prasčiau nei kitų.

Kadangi Mergelė labai jautri sau, ji aktyviai ima visaip valytis. Valosi kepenis, inkstus, geria savo šlapimą, laikosi dietų, badauja. Jai atrodo, kad visas ligas galima išgydyti specialiomis priemonėmis, ypatingomis sąlygomis, vertingais brangiais vaistais. Problemos prasideda, kai žmogus įsikabina į kokias nors vertybes ir vaikosi jų be perstojo, negalėdamas sustoti ir pasitenkinti tuo, ką turi.

Meridiano taškų masažas

Masažuodami meridiano taškus galime profilaktiškai išjudinti kai kurias problemiškas šio meridiano vietas: užsistovėjusius procesus esant bronchinei astmai (masažuokime R 3, R 19, R 20, R 22, R 23 taškus), menstruacijų sutrikimams (R 6, R 9, R 12) bei koreguoti daugelį žarnyno problemų (vidurių užkietėjimą, meteorizmą, nevirškinimą, vėmimą – R 8, R 11, R 14, R17).

Kai kurių taškų masažas efektyvus esant hipertonijai (R 2) ir hipotonijai (R 6, R 7), širdies ir kraujagyslių sutrikimams (R 3, R 4).

Apskritai, norėdami „pamaloninti” savo inkstus, dažniau mėgaukimės pėdų masažu (štai tailandietiškame karališkame masaže yra masažuojama apie 50 taškų vien tik pėdoje, o senovės Kinijoje pėdų masažas medžio pagaliuku buvo laikomas vienu iš erotiškiausių procedūrų), nepamirškim pasitrinti savo ausų.

Susilpnėjusios inkstų funkcijos daro žmogų inertišką, bevalį, nekantrų, baikštų, melancholišką, nepasitikintį savo jėgomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.