Po gimtadienio – koncertas Vilniui

Vėsoką šeštadienio vakarą sostinės Katedros aikštėje skambėjo daugelio pamėgtos ir gerai žinomos dainos. Čia specialiai Sostinės dienų festivaliui tikro garso koncertą surengė į penktą dešimtmetį įkopęs Andrius Mamontovas ir grupė.

Nuo dar tik pradedančių vaikščioti iki solidaus amžiaus žmonių – tokia publika entuziastingai sutiko grupės lyderį A.Mamontovą ir kitus gerai žinomus grupės narius.

Sausakimša Katedros aikštė išgirdo daug pamėgtų melodijų. Tarp jų buvo ir jau nebeegzistuojančios grupės „Foje” laikus menantys kūriniai. Tačiau faktas, kad ši legendinė grupė dar gyva klausytojų širdyse, buvo aiškus iš viso koncerto metu girdimų skanduočių „Foje”. Kad matytų viską, kas dedasi scenoje, kai kurie gerbėjai koncertą stebėjo užsilipę ant restauruojamos Katedros pastolių.

Tai, kad atlikėjo koncertą stebėjo ne tik paaugliai, stebinti neturėtų. A.Mamontovas ne kartą yra sakęs, jog muziką kuria ne tik jauniesiems klausytojams. Pasak atlikėjo, jo dainos skirtos visiems, kurie svajoja, ieško atsakymų. „Dainose kalbu apie dalykus, aktualius ir svarbius visiems. Man visada buvo įdomi brandaus amžiaus žmonių auditorija, tačiau smagu užmegzti kontaktą su visais klausytojais”, – teigė A.Mamontovas.

Šis koncertas – tarsi atlikėjo dovana visiems gerbėjams. Mat prieš keletą savaičių dainininkui sukako 40 metų. „Paprastas žmogus švenčia gimtadienį vieną dieną, geras – dvi, o Andriaus gimtadienį galima švęsti visus metus”, – tokiais žodžiais atlikėją bei aktorių pasveikino festivalio organizatoriai bei Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Per koncertą neslėpęs simpatijų gimtajam Vilniui, paskutinę dainą „Saulės miestas” atlikėjas skyrė būtent sostinei.

Pats A.Mamontovas savo gimtadienio nesureikšmina. Atlikėjo teigimu, gimtadienis tėra fizinė laiko atskaita. „Gimtadienius švenčiu kukliai. Nesureikšminu tos dienos. Nematuoju savo gyvenimo gimtadieniais. Jį matuoju tam tikrais periodais, laikotarpiais. Per tuos gyvenimo periodus daug pamačiau, patyriau, sužinojau, atradau. Jaučiu, kad greitai prasidės kitas periodas. Mano gyvenimas ir vyksta bangomis. Yra pakilimas, yra ramus periodas, nuosmukis. Matuoju gyvenimą pagal nueitą etapą, nuveiktus darbus, o ne gimtadieniais”, – filosofiškai dėstė A.Mamontovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.