Įspūdinga mados fiesta

Paskutinį vasaros vakarą Vilniaus katedros aikštė virto didžiule mados scena. Stebint 3 tūkst. žiūrovų čia buvo pristatytas originalus Sostinės dienų madų, šviesos, muzikos ir lazerių projektas „Garsų kaukės”.

Renginį vainikavo vieno garsiausių lietuvių dizainerių Juozo Statkevičiaus teatralizuotas kolekcijų pristatymas. Vakaro svečių ovacijos ir šūksniai bylojo apie teigiamą šou įvertinimą. Renginys įvertintas maloniai nustebusiais veidais ir audringomis ovacijomis.

Per trijų dalių šou buvo pristatyta daugiau nei pusšimtis kostiumų. Pirmoje – žymaus dizainerio darbų retrospektyva, antroje ir trečioje – operoms „Bohema” ir „Kaukių balius” sukurti kostiumai.

Pirmieji modeliai išsiskyrė lengvumu, grakštumu ir šviesumu, antra dalis kontrastavo griežtumu ir tamsių spalvų deriniais, o trečia iš tolo švietė ryškiais, drąsiais ir netikėtais sprendimais.

Išraiškingus „Bohemos” kostiumus šįkart demonstravo ne profesionalūs modeliai, bet už operoje dainuojantys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai. Ryškiausiu mados šou akcentu tapo operos dainininkės Asmik Grigorian pasirodymas.

„Buvo fantastiška!” – vos nulipęs nuo podiumo sėkmingu kolekcijų pristatymu atsidžiaugti negalėjo J.Statkevičius. Šis madų šou – tai Sostinės dienų proga surengto projekto „Garsų kaukės” dalis.

Renginio metu skambėjo operų „Bohema” ir „Kaukių balius” fragmentai, grupių „Pieno lazeriai”, „Happyendless DJ Team” ir elektroninės muzikos kolektyvo „Fusedmarc” atliekami kūriniai.

Vis dėlto ne visi liko patenkinti originalia, tačiau triukšminga Sostinės dienų programa Katedros aikštėje. Dar praėjusį ketvirtadienį Vilniaus arkivyskupijos kurija išplatinto pareiškimą, kuriame priekaištavo miesto savivaldybei, kad ši nesilaiko susitarimo aikštėje nerengti triukšmingų pramoginių renginių.

„Esame įsitikinę, kad dalis numatytų renginių – triukšmingos šiuolaikinės muzikos koncertai, akrobatų pasirodymai – neatitinka sakralios erdvės ir nacionaliniu požiūriu ypatingos vietos statuso. Apgailestaujame, kad Vilniaus savivaldybė ir šventės organizatoriai neatsižvelgė į teisėtus tikinčiųjų lūkesčius perteikiančią Arkivyskupijos kurijos nuomonę ir ją palaikančių valstybiškai bei tautiškai sąmoningų piliečių nuostatas”, – rašoma kurijos pranešime.

Nors Arkivyskupijos kurija dar liepą sutiko, jog Katedros aikštėje vyktų neįgaliųjų meno dirbinių mugė ir meno saviveiklos šventė, prieštaravo triukšmingų koncertų ir grynai pramoginių pasirodymų organizavimui. Paskelbus Sostinės dienų programą paaiškėjo, kad į Arkivyskupijos kurijos poziciją nebuvo atsižvelgta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.