Nužudyto vaiko klasėje – ašaros

Rugsėjo 1-osios šventė M.Maž-vydo pagrindinėje mokykloje, į kurios trečiąją klasę turėjo ateiti kraupios žmogžudystės auka tapęs Andrius Davydovas, buvo aplaistyta ašaromis.

Andriui – tylos minutė

Tragiškai žuvusio Andriaus gedėjo jo bendraklasiai, mokytojai.

Ašarų suvaldyti neįstengė ir moksleivių tėvai bei dukrą Emiliją į pirmąją klasę atlydėjusi Diana Davydova.

M.Mažvydo pagrindinėje mokykloje mokslo metų pradžios iškilmės pradėtos tylos minute. Taip mokyklos direktorius Vytautas Dumčius pakvietė pagerbti į klasės suolą nebegrįžusį Andrių.

Atėjo ir berniuko mama

V.Dumčius moksleivių tėvus ragino dar labiau saugoti savo vaikus, juos palydėti į mokyklą, o po pamokų ateiti parsivesti namo.

„Dėmesio ir rūpesčio reikia ne tik pirmokams, bet ir vyresniųjų klasių auklėtiniams”, – įspėjo direktorius. Tylos minute Andrius buvo pagerbtas ir savo klasės draugų bei jų tėvų. Ant klasės suolo, kuriame sėdėdavo berniukas, degė žvakutė, buvo padėta Andriaus nuotrauka. Padėkoti už rūpinimąsi jos vaiku į klasę atėjo ir Andriaus mama D.Davydova. Ji sūnaus mokytojai Rasai Petrulienei, kuri Andrių mokė ir pirmoje, ir antroje klasėje, įteikė gėlių.

Sūnaus klasės draugų tėvams D.Davydova dėkojo už materialinę ir moralinę paramą.

M.Mažvydo pagrindinėje mokykloje mokosi keturi D.Davydovos vaikai.

Direktorius pažadėjo, kad mokykla jiems nupirks pratybų sąsiuvinius.

Važiuos į kapines

Andriaus mokytoja Rasa Petrulienė savo auklėtinį apibūdino tik gerais žodžiais.

„Vaikas buvo labai geras. Dėl jo nekildavo jokių problemų. Mokytis jam gal ir nelabai sekėsi, tačiau Andrius buvo labai stropus. Jis daug dirbdavo, kad pasiektų savo tikslą”, – sakė R.Petrulienė.

Ji tvirtino netikinti, kad Andrius galėjo nukentėti dėl to, jog pats buvo konflikto su šiek tiek vyresniais vaikais iniciatoriumi.

„Berniukas niekada nesiveldavo į konfliktus, nėra buvę tokio atvejo. Jis visada buvo tylus. Sėdėdavo prieš mane pirmajame suole, visada įbedęs į mane akytes, nuolat įdėmiai klausydavosi”, – tvirtino mokytoja.

Paklausta, kaip į Andriaus žūtį reagavo klasės draugai, R.Petrulienė teigė, kad visi labai nusiminė.

Vaikams mokytoja kol kas nepasakojo, kokiomis aplinkybėmis Andrius žuvo.

„Per pamokas vaikams aiškinsiu, kaip reikia elgtis, kaip svarbu klausyti tėvų ir neišeiti iš kiemo be jų žinios” , – sakė R.Petrulienė.

Andriaus klasės draugai, jų mokytoja bei tėvai ketina trečiadienį važiuoti į kapines dar kartą aplankyti berniuko ir jį pagerbti.

Sumušė liudytoją

„Klaipėda” rašė, jog aštuonerių metų A.Davydovas buvo pasmaugtas Girulių paplūdimyje. Kadangi jo kūną iš vandens ištraukė gelbėtojai, iš pradžių manyta, kad vaikas nuskendo. Tačiau praėjusią savaitę paaiškėjus teismo medicinos ekspertizės išvadoms, tapo aišku, kad berniukas buvo pasmaugtas.

Policija dėl šio įvykio apklausė du Andriaus kiemo draugus. Abiems jiems – po dvylika metų.

Nors iš pradžių berniukai prisipažino murkdę Andrių vandenyje, vėliau savo parodymus ėmė neigti.

Įtariama, kad jie sumušė kitą kiemo draugą, kuris liudijo dvylikamečių nenaudai. Sumuštojo tėvas parašė pareiškimą policijai.

Pagal įstatymus, net jei ir būtų išsiaiškinta, kad dvylikamečiai pasmaugė A.Davydovą, jie dėl savo amžiaus nebūtų baudžiami.

Už tokį nusikaltimą galėtų atsakyti tik mažamečių tėvai, jei to teisme pareikalautų nužudyto berniuko motina.

D.Davydova teigė jau pasisamdžiusi advokatą ir tikrai kreipsis į teismą dėl materialinės ir moralinės žalos atlyginimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.