Sinagogoje prie memorialo „Poklonnaja gora” bus pagerbtas 1972 metų Miuncheno olimpiados aukų atminimas

Rugsėjo 5 dieną, trečiadienį, memorialinėje sinagogoje ant Poklonnaja (Nusilenkimo) kalno įvyks vakaras, skirtas tragedijos, sukrėtusios pasaulį per 1972 metų Miuncheno olimpiadą, 35-osioms metinėms.
Vakarą organizuoja Rusijos žydų kongresas (RŽK). Renginio dalyviai pagerbs 11-os Izraelio olimpinės rinktinės narių, tapusių teroristų iš palestiniečių grupuotės „Juodasis rugsėjis” aukomis, atminimą, pranešė penktadienį RŽK spaudos tarnyba.

Be to, bus parodyti dokumentinio filmo apie šią tragediją fragmentai. RŽK prezidiumo narys, rabinas Aleksandras Lyskovojus sukalbės maldą.

„Rusijos žydų kongresui tokia akcija – tai galimybė atiduoti duoklę Miuncheno teroro akto aukoms. Ir tuo pat metu tai dingstis priminti apie ksenofobijos ir tarptautinio terorizmo keliamą pavojų”, – pažymėjo pašnekovas.

RŽK pabrėžė, kad negali būti kompromiso su tais, kurie, siekdami savo tikslų, naudoja smurtinius metodus, tokius, kaip „olimpiečių sušaudymas Vokietijoje, sprogimas diskotekoje Izraelyje ar mokyklos užgrobimas Rusijoje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.