Sezonas Europoje baigtas gėdingai

Laiko ratui apsisukus šiemet pasikartojo ta pati istorija – Europos futbolo taurių turnyruose rudens nesulaukė nė vienas Lietuvos klubas

Prieš ketvirtadienį vykusias UEFA taurės turnyro antrojo atrankos etapo atsakomąsias varžybas Marijampolės „Sūduvos” ir Panevėžio „Ekrano” atstovai kalbėjo apie istorinę galimybę žengti į antro pagal rangą Europos futbolo turnyro pagrindinį etapą. Tačiau Norvegijos klubai nepaliko jokių vilčių mūsų šalies atstovams.

„Sūduva” pagal dvejų rungtynių bendrą sumą 4:6 nusileido Norvegijos čempionate pirmaujančiam Bergeno „Brann” klubui, kurį prieš penkerius metus iš UEFA taurės varžybų ji eliminavo tokiu pat rezultatu. Užvakar „Brann” įtikinamai įrodė, kad už marijampoliečius yra aukštesnio lygio komanda. Tačiau svečiams pirmaujant 4:1 ir „Sūduvos” futbolininkai kovojo iki galo ir mačą baigė garbingai. Pralaimėta 3:4, bet sutriuškinimo išvengta.

Kitaip pasirodė „Ekranas”, jis Osle 0:6 pralaimėjo Norvegijos pirmenybių vidutiniokei „Valerengai”. Ką galima galvoti apie tokį pažeminimą patyrusią komandą, jei, nepaisant šešių praleistų įvarčių, geriausiu jos žaidėju įvardijamas vartininkas?.. Norvegijos žurnalistų teigimu, „Ekrano” vartus gynęs Bogdanas Stefanovičius svečius išgelbėjo nuo sutriuškinimo dviženkliu rezultatu.

Pastaraisiais metais nuolat dėl šalies čempionų titulo kovojęs „Ekranas” prarado savo žaidimo veidą – panevėžiečiai ir A lygos pirmenybėse patiria vis skaudesnių smūgių. „Ekrano” generalinio direktoriaus Tomo Sitnikovo Norvegijoje smūgis galva į kaktą ilgamečiam komandos strategui, o dabar – komandos sporto direktoriui Virginijui Liubšiui yra klubą ištikusios agonijos atspindys.

Pernai naujaisiais „Ekrano” savininkais tapo jauni verslininkai.

Jie šiemet „Ekraną” treniruoti pasikvietė patyrusį Saulių Širmelį, bet jam nesuteikta galimybės su komanda dirbti nė pusės metų, nes reikalauta žaibiškų rezultatų. Šios vasaros pradžioje iš komandos išvytas ir ilgametis komandos treneris Albertas Klimavičius bei jo sūnus Linas, vadinamas vienu perspektyviausių Lietuvos gynėjų.

„Ekranas”, kurio laukė startas UEFA taurės turnyre, buvo vienintelis A lygos klubas, vasarą nepasipildęs nė vienu nauju žaidėju. Bet klubo savininkai žūtbūt stengėsi parduoti rinktinės gynėją Gediminą Paulauską, kuris per nuolatines išvykas į peržiūras užsienio klubuose šiemet yra nepanašus į save. Antra vertus, „Ekrano” lyderiui Mantui Savėnui pernai buvo užkirstas kelias į Rusijos „Premjer” lygos „Maskvos” klubą. Sandoris neįvyko todėl, kad naujieji Panevėžio klubo vadovai nutarė paprašyti nerealios kainos už šį saugą.

Lietuvoje jau tampa norma, kad žmonės, dar neseniai nelabai žinoję, kiek aikštėje rungtyniauja futbolininkų, pasijunta didžiais futbolo strategais. Čempionų lygos pirmajame atrankos etape Juodkalnijos Golubovcų „Zetos” barjero nesugebėjęs įveikti „Kaunas” šį sezoną turi jau ketvirtą vyriausiąjį trenerį. Šalies pirmenybių lyderių treniruotėms jau vadovauja olandas Antonis Jooras, neseniai atleistas iš eilinio Kazachstano klubo. Iki šiol „Kaunui” vadovavo A lygio trenerio licencijos neturintis baltarusis Andrejus Zygmantovičius.

Tiesa, „Kauno” vadovai kaip komandos strategą turbūt ir toliau pristatinės bei į spaudos konferencijas siųs ekipos vartininkų trenerį Artūrą Ramošką, ir šis melas bus uoliai tiražuojamas.

——————————————————————————–

Rungtynių statistika

UEFA taurės turnyro antrasis atrankos etapas. Atsakomosios rungtynės

Marijampolės „Sūduva” – Bergeno „Brann” (Norvegija) 3:4 (0:2). Pirmosios rungtynės – 1:2.

Įvarčiai: 0:1 Vaaganas (37), 0:2 Bjoernssonas (45), 1:2 Urbšys (46), 1:3 Solli (57), 1:4 Husekleppas (63), 2:4 Maciulevičius (78), 3:4 Braga (84).

„Sūduva”: S.Klevinskas, Sobolis (G.Slavickas, 46), Skinderis, Klimavičius, Mikuckis, Maciulevičius, Miklinevičius, Jasaitis (Braga, 73), V.Slavickas, Urbšys (Potapovas, 81), Negreiros.

90+2 min. už antrą įspėjimą pašalintas Potapovas.

Oslo „Valerenga” (Norvegija) – Panevėžio „Ekranas” 6:0 (3:0). I – 1:1.

Įvarčiai: 1:0 Grindheimas (5), 2:0 Sorensenas (43), 3:0 Grinheimas (45), 4:0 Hornas (67), 5:0 Storbokas (81), 6:0 Brixas (90). 21 min. Storbokas neįmušė 11 m baudinio.

„Ekranas”: Stefanovičius, Rimavičius (Skroblas, 46), Rahnas, Gardzijauskas, Paulauskas, Varnas (Saulėnas, 66), Tomkevičius, Bička, Kavaliauskas, Pogrebanas (Savėnas, 51), Lukšys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.