„Aro” būstinėje sprogimas sudraskė pareigūnui ranką

Vakar rytą, apie 7.40 val., „Aro” būstinėje nugriaudėjęs sprogimas sužalojo detonatorių paketą rankose laikantį pareigūną.

„Šimtaprocentinės apsisaugojimo garantijos nėra. Darbas toks”, – nelaimę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” centrinėje būstinėje Vilniuje vakar LŽ komentavo rinktinės vadas Viktoras Grabauskas.

Incidentas įvyko keičiantis budinčių minininkų pamainoms, kai vyko įrangos perdavimo procedūra. Budėjimą perimančios pamainos vyresnysis specialistas 38 metų A.D. iš dėžutės išėmė gamykliniame įpakavime buvusius elektrinius detonatorius (du medžiaginiai dėklai, kuriuose buvo po 5 detonatorius, buvo suvynioti į specialų popierių ir plastiką, saugantį nuo sutrenkimų). Vos pradėjus vynioti įpakavimą driokstelėjo sprogimas.

Manoma, kad pradžioje sprogo vienas detonatorius, kuris sužadino buvusius greta. Paketą laikęs pareigūnas patyrė sužalojimų. Viena ranka nukentėjo stipriai (suplėšyti pirštai), kita – mažiau. Dalis skeveldrėlių pataikė į veidą ir kliudė akį, tačiau pareigūnas regėjimo neprarado. Vakar dieną minininkas buvo operuojamas. Kiti pareigūnai nenukentėjo.

Bulgariškų detonatorių „Aras” įsigijo prieš porą metų. Pasak V.Grabausko, dar neaišku, kodėl jie sprogo, mat nebuvo veikiami nei mechaniškai, nei šilumos. Sprogimo priežastis galėjo būti gamyklinis defektas arba aplinkoje susidaręs statinis elektros krūvis. Pareigūnai linkę tikėti pastarąja versija, nes pasaulinėje praktikoje ir anksčiau būta atvejų, kai elektriniai detonatoriai sprogdavo dėl statinio krūvio. Jie labai jautrūs elektros laukams, todėl minininkams, pavyzdžiui, draudžiama darbe dėvėti sintetinius drabužius ir panašiai.

Vyriausiasis specialistas A.D. minininku „Are” dirba jau apie 10 metų. Jis, kaip ir kiti policijos pareigūnai, yra apdraustas valstybės.

Pasak rinktinės vado, paskutinįkart „Aro” pareigūnas buvo rimtai sužeistas maždaug prieš dešimtmetį. Tąsyk Klaipėdoje šturmuojant samdomo žudiko butą vienas rinktinės kovotojas buvo itin pavojingai peršautas. Smulkesnių traumų „Aro” pareigūnai patiria dažniau – jie susižaloja per kovines operacijas ir pratybas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "„Aro” būstinėje sprogimas sudraskė pareigūnui ranką"

  1. KAUNAS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.