Šiemet žinių sieks mažiau mokinių

Šiandien mokyklinis skambutis paskelbs dar vienų mokslo metų pradžią. Anot uostamiesčio švietimiečių, jiems ir moraliai, ir ūkiškai pasirengta.

Rugsėjo 1-osios skambutis į uostamiesčio mokyklas pakvies per 23 260 vaikų. Tai – net 1200 vaikų mažiau nei pernai. Apie 1600 mažųjų klaipėdiečių į mokyklą žingsniuos pirmą kartą. Per 2200 mokinių šie mokslo metai mokykliniame suole bus paskutiniai.

Nepaisant laukiančių išbandymų, uostamiesčio švietimiečių teigimu, naujiems mokslo metams pasiruošta.

„Bent jau moraliai esame pasirengę. Aišku, mokyklų laukia daugybė permainų ir naujovių. Tačiau kaita švietimo sistemoje neišvengiama. Kaip aš sakau, privalome išsiugdyti pozityvų požiūrį į kaitą”, – tvirtino Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Savo ruožtu uostamiesčio Švietimo įstaigų ūkio tarnybos viršininkė Violeta Gembutienė užtikrino, kad Rugsėjo 1-osios šventei bei naujiems mokslo metams paruoštas ir ugdymo įstaigų ūkis.

„Nors vos prieš keletą dienų turėjome rūpesčių dėl „Pajūrio” bei „Versmės” mokyklose vėluojančių apdailos darbų, dabar viskas išsisprendė. Visos ugdymo įstaigos, išskyrus „Giliuko” darželį, šventę pasitiks atsinaujinusios ir kvepiančios dažais”, – tvirtino V. Gembutienė.

Anot jos, nepatogumų dėl vėluojančių remonto darbų nepatirs ir „Žaliakalnio” gimnazija. Čia paruošiamieji darbai prasidės pirmadienį, o keisti langus planuojama po kelių savaičių.

Rugsėjo 1-osios renginiai

* 9 val. mažieji klaipėdiečiai tradiciškai kviečiami į Pirmąją pamoką Lietuvininkų aikštėje.
* 13 val. „Pirmokų šalyje”, įsikursiančioje Atgimimo aikštėje, pirmokėlių laukia atrakcijos, prizai ir siurprizai.
* 17 val. uostamiesčio mokinius kultūros centre Žvejų rūmai su naujų mokslo metų pradžia sveikins Deivis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.