Sergantis V.Kernagis perduoda padėką

Į bėdą papuolusiems ar susirgusiems žmonėms kitų palaikymas suteikia daug jėgų. Dabar jų reikia ligos kamuojamam populiariam atlikėjui Vytautui Kernagiui.

Žinia, kad klastinga liga užklupo garsų 56 metų dainininką, aktorių ir renginių vedėją Vytautą Kernagį, sukrėtė jo draugus, bičiulius, kolegas ir visuomenę. Moralinę paramą stengiamasi perduoti įvairiausiais būdais – per draugus ir artimuosius, mobiliojo telefono žinutėmis. Šimtai interneto komentatorių palaiko V.Kernagį, prašo nepasiduoti ir linki pasveikti.

V.Kernagiui vasarą buvo atlikta skrandžio operacija, dabar gydymas tęsiamas. Ligoninėje nuo jo nesitraukia žmona Dalia, sūnus Vytautas, dukra Eglė, kiti artimi žmonės.

Laiškas elektroniniu paštu

V.Kernagio bičiuliai pasirūpino, kad būtų atidaryta speciali sąskaita, į kurią galima pervesti pinigų – jų prireiks tolesniam gydymui ir vaistams. Žinia su prašymu paremti iš honorarų gyvenantį susirgusį atlikėją pradėta siųsti prieš porą dienų elektroniniu paštu.

„Prašome persiųsti laišką visiems, kas galėtų padėti, – rašė televizijos „5 kanalas” vadovas Linas Ryškus. – Sveiki visi, maestro Vytautas Kernagis susirgo vėžiu ir tolesniam jo gydymui reikalinga visų mūsų pagalba. Labdaros ir paramos fondas „Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras” sutiko padėti ir suteikė vieną iš savo sąskaitų. Į ją pinigus gali pervesti tiek privatūs asmenys, tiek ir organizacijos. Prašome, kas gali, prisidėti tiek veiksmais, tiek mintimis ir persiųsti šį prašymą kitiems.”

P.S. Obuolių, bananų, mandarinų ir atviručių su Trakų pilimi maestro prašė nebesiųsti.”

Perskaičius laiško pabaigą akivaizdu, kad V.Kernagis, garsėjantis puikiu humoro jausmu, ir dabar, jam sunkų metą, sugeba juokauti.

Nuoširdus palaikymas

Vakar L.Ryškus LŽ sakė, kad laiškutis, kuriame prašoma paramos, buvo siunčiamas draugams, kad šie persiųstų savo bičiuliams. Bet žinia pasklido neįtikimai plačiai. „Pats Vytas dėl to nustebęs”, – teigė L.Ryškus.

Į prašymą padėti V.Kernagiui vienas pirmųjų atsiliepė pramogų verslo atstovas Martynas Starkus – reagavo per kelias minutes ir paaukojo pinigų. Kaip sakė L.Ryškus, susirgusiam bičiuliui V.Kernagiui kaip gali padeda televizijos žurnalistas Audrius Siaurusevičius.

Sergantį populiarų žmogų noriai remia ir privatūs asmenys, ir organizacijos. Prieš porą dienų atidarytoje sąskaitoje pinigų daugėja sparčiai. „Auga kaip ant mielių”, – sakė L.Ryškus. Jis pabrėžė, jog nesvarbu, kas kiek paaukos – litą, dešimt ar tiesiog pasakys gerą žodį. Tas dėmesys, kurio sulaukė V.Kernagis, jį labai palaiko.

Pinigų trūksta reabilitacijai užsienyje

L.Ryškus paaiškino, kad V.Kernagio reabilitaciniam gydymui užsienyje reikėtų apie 100 tūkst. litų. Pats atlikėjas per draugus perduoda, kad jei pinigų neprireiktų, jie bus paskirti onkologinių ligų problemoms spręsti. Vakar pavakare į sąskaitą jau buvo pervesta per 63 tūkst. litų.

V.Kernagis taip pat sakė, kad gydytojai labai juo rūpinasi – ir anksčiau ligoninėje Vilniuje, ir dabar Klaipėdoje. Atlikėjas prašė perduoti jo padėką Lietuvos medikams.

Šiltas ir malonus jausmas

Jeigu prireiktų, L.Ryškus ir Arūnas Valinskas pasirengę organizuoti labdaros koncertą, ne tik V.Kernagiui, apskritai onkologiniams ligoniams pagelbėti, onkologinių ligų prevencijai. Bet kol kas tai – tik idėja.

Lygiai prieš 10 metų, rugpjūčio pabaigoje, žinomam pianistui Povilui Jaraminui atsitiko nelaimė – sumuštas chuliganų jis pateko į ligoninę. Tris paras buvo komos būsenos. Muzikantui, kaip pats prisipažino, iki pasveikimo teko nueiti ilgą kelią.

Bičiuliai ir kolegos į nelaimę reagavo taip: Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje organizavo koncertą-akciją „Džiazas prieš smurtą”. Per dainininko Algirdo Januto inicijuotą renginį surinktos lėšos buvo skirtos gydyti sulaužytiems pianisto pirštams. Po metų muzikas kartu su išbandymų valandą jam padėjusiais bičiuliais taip pat surengė koncertą.

Vakar P.Jaraminas, LŽ klausiamas, kaip reagavo į draugų ir kolegų palaikymą, kalbėjo: „Kai jauti, kad tokiu momentu esi ne vienas, apima labai šiltas ir malonus jausmas. Supranti, kad gyvenai ir darei kažką gero, kad tavimi taip rūpinamasi. Parama – taurus, gražus ir labai žmogiškas dalykas.”

Pasak pianisto, svarbi ne tik materialinė parama, bet ir atjaučiančiųjų mintys, visa tai suteikia daug jėgų. Pats patyręs, koks svarbus yra palaikymas, P.Jaraminas visada stengiasi pagelbėti susirgusiems ar į bėdą papuolusiems bičiuliams bei kolegoms. „Tai nerašyta taisyklė, noras padėti turi būti žmogaus kraujyje”, – įsitikinęs muzikantas. P.Jaraminas sakė būtinai paremsiąs ir V.Kernagį.

Svarbu kaip ir vaistai

Muzikantas ir prodiuseris Aras Vėberis elektroniniu paštu taip pat gavo laišką, kuriame kviečiama paremti V.Kernagį, ir ketina tai padaryti. Jam pačiam teko patirti, kaip gera ištikus bėdai sulaukti palaikymo. Prieš 10 metų populiarios grupės „Naktinės personos” (NP) atlikėjai Aras Vėberis ir Alanas Chošnau papuolė į avariją ir gana sunkiai nukentėjo. A.Vėberis gydėsi apie mėnesį, A.Chošnau – net pusę metų. Atlikėjai iš gerbėjų gaudavo maišus laiškų ir dovanų, neabejingi sužeistiems NP nariams žmonės budėdavo ligoninėje. Anot A.Vėberio, moralinė parama yra nuostabus dalykas, ne mažiau svarbus kaip ir vaistai.

——————————————————————————–

V.Kernagio gydymui aukojamus pinigus prašoma pervesti:

„Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centras”

Įmonės kodas 192013926

Specialios sąsk. Nr. LT66 7044 0600 0109 6368

Vytautui Kernagiui

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Sergantis V.Kernagis perduoda padėką"

  1. irena

    nuosirdziausiai linkiu mylimam musu Maestro Vytautui Kernagiui stiprybes ir istvermes! Tepadeda Jam Dievas ir tegloboja visi gerieji angelai!

  2. maze

    Pagarba:((

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.