Šiandien laukiama pirkėjų antplūdžio

Šią savaitę prekybos gėrimais apimtys dėl būsimo rugsėjo 1-osios draudimo didžiuosiuose prekybos centruose neišaugo. Alkoholio paklausos padidėjimo tikimasi šiandien.

Visgi prekybos centrų atstovai pabrėžia, kad ankstesnių metų duomenys rodo, jog prekyba alkoholiu rusėjo 1-ąją nepasiekia didelio masto ir toli gražu neprilygsta kitoms šventėms.

Didžiuosiuose prekybos centruose „Maxima”, „Iki”, „Rimi” ir „Norfa” rugsėjo 1-ąją alkoholio įsigyti neleis kompiuterinės sistemos. Jos patobulintos taip, kad kasose nebutų galima nuskenuoti alkoholinių gėrimų brūkšninių kodų.

„Taip apsidraudžiama ir nuo galimo piktnaudžiavimo, ir nuo klaidų”, – sakė „Rimi Lietuva” atstovė spaudai Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Tiek ji, tiek ir jos kolegos iš kitų prekybos centrų tvirtino, jog šią savaitę jokio ypatingo alkoholio paklausos nebuvo užfiksuota.

„Be to, rugsėjo 1-oji niekada nepasižymėjo didele alkoholinių gėrimų apyvarta. Kitos šventės „aplaistomos” kur kas gausiau. Pirmojo mokslo metų diena išsiskiria padidėjusia tortų, gėlių bei kanceliarinių prekių apyvarta”, – sakė „Rimi Lietuva” atstovė.

Ji ir „Iki” prekybos komunikacijos skyriaus darbuotoja Ieva Korsakaitė prognozuoja, kad draudimas rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiniais gėrimais prie alkoholio lentynų pirkėjus gali pastūmėti šiandien. „Norfos” atstovas ryšiams su visuomene Darius Ryliškis mano, kad didesnio alkoholio pirkėjų skaičius parduotuves turėjo aplankyti jau vakar vakare. Anot prekybininkų, ir eiliniais penktadieniais bei šeštadieniais alkoholinių gėrimų nuperkama daugiau nei darbo dienomis.

„Kas norės, tas nusipirks”

Vilda

Man asmeniškai jokio skirtumo ar alkoholis bus parduodamas šį šeštadienį ar ne. Apskritai pastebėjau, kad, pavyzdžiui, studentai rugsėjo pirmosios iš viso nebešvenčia. Tie, kas norės, o ypač moksleiviai, gėrimų nusipirks dieną prieš. Aš pati neketinu įsigyti alkoholio, nes jo nevartoju.

Eglė

Mano pačios gimtadienis rugsėjo pirmą dieną, tad ši problema man labai rūpi. Aišku, kad alkoholiu teks pasirūpinti penktadienį. Barams klausimas dar aktualesnis. Žinau, kad ir mano draugai gėrimais rūpinsis iš anksto. Kas belieka? Šis įstatymas nieko nepakeis, nes jaunimas bet kokiu atveju kiekvieną savaitgalį eina linksmintis. Ir per visas kitas šventes juk išgeriama.

Tatjana

Manau, kad šis draudimas ir kovos su alkoholiu būdas labai geras. Visas jaunimas jau po pietų vaikšto prisigėręs ir sunkiai ant kojų bepastovinti. Nors, žinoma, suaugusieji, kurie norės įsigyti gėrimų, padarys tai iš anksto. Tie, kas negėrė, negers ir toliau. Man pačiai alkoholio nereikia, tai ir rūpesčių dėl rugsėjo pirmosios nekyla.

Aleksandras

Aš įsitikinęs, kad šis draudimas yra labai geras. Apskritai nemanau, kad alkoholio nebuvimas, labai didelė tragedija. Kas nori gerti, nusipirks bet kada ir tai nėra didelė problema. O tie, kas negėrė ir toliau negers. Geriau jau jaunimas būtų už blaivybę. Pats anksčiau gėrimų įsigyti neketinu, nes tai nėra mano gyvenimo akcentas.

Kristina

Viena vertus draudimas juokingas, nes gėrimais apsirūpinti galima ir iš vakaro. Kita vertus gal moksleiviai, nežinantys apie draudimą, iš tikrųjų sunkiau įsigys alkoholio. Viską vertinti galima labai dviprasmiškai. Aš pati, jei užsimanysiu gėrimų, nusipirksiu dieną prieš. Apskritai rugsėjo pirmąją parduotuvė šalia mano namų vis tiek nedirbs. Neaišku kodėl.

Domas

Manau, kad tai labai blogas sprendimas. Tie, kas gyvena kaime dėl šio įstatymo važiuos į taškus pirkti „samagono”. Miestiečiai alkoholio įsigys dieną prieš. Aš pats be jokių abejonių prisipirksiu gėrimų iš anksto.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.