Šeimą talžo likimo smūgiai

Pasmaugto sūnaus gedinti klaipėdiečių Dianos ir Igorio Davydovų šeima gali netekti ir kitų septynių savo vaikų. Jiems gresia kelionė į globos namus, nes Klaipėdos savivaldybė Davydovus dėl skolų veja iš socialinio būsto.

Pinigai – antstoliams

Klaipėdos savivaldybė jau laimėjo pirmą teismo posėdį prieš nelaimėlių šeimą. Tačiau D.Davydova nuosprendį apskundė aukštesnės instancijos teismui. Jo posėdis numatytas po mėnesio.

Davydovams savivaldybė 2004 metų spalį skyrė 4 kambarių butą.

Ši šeima tik už nuomą savivaldybei skolinga beveik 5 tūkst. litų. Klaipėdiečiai įsiskolinę ir už komunalines paslaugas. Visa skola – apie 16 tūkst. litų.

„Mano nuomone, Davydovai piktybiškai vengia mokėti mokesčius. Nors teisinamasi, kad šeimos biudžetas per mažas, tai nuo mokesčių neatleidžia. Juos mokame visi. Šeima gali susitvarkyti dokumentus ir gauti įvairią socialinę paramą, kompensacijas už šildymą ir vandenį, tačiau to nedaro”, – sakė socialinį būstą prižiūrinčios viešosios įstaigos „Klaipėdos butai” direktorė Polė Maskeliūnienė.

D.Davydova aiškino, kad skola susidarė todėl, jog jau kurį laiką antstoliai kas mėnesį iš jų šeimos biudžeto išskaičiuoja po 500 litų.

Taip yra dengiama ankstesnė skola už vandenį ir kitas komunalines paslaugas.

„Tad kaip galime ir toliau mokėti mokesčius? Iš vyro kuklios algos? Man dabar svarbiausia, kaip vaikus į mokyklą išleisti”, – tvirtino D.Davydova.

Ji su policininku vyru augina septynis vaikus. Vyriausiajai jau sukako aštuoniolika metų, mažiausiajai mergaitei – ketveri.

Vyriausioji dukra jau pati yra mama, bet su savo vaiku glaudžiasi pas tėvus.

Vyko pas Prezidentą

D.Davydova pasakojo, kad neseniai dėl iškeldinimo iš buto kalbėjosi su Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūte. Ši pažadėjo, kad teisme D.Davydovai bus pasiūlyta pasirašyti taikos sutartį. Socialinio buto nuomos sutartis bus pratęsta, skola padengta iš savivaldybės rezervo, tačiau šeima privalės tvarkingai mokėti mokesčius.

„Jei tokių įsipareigojimų D.Davydova neįvykdys, tuomet gali baigtis tikrai liūdnai. Jie su vyru bus iškeldinti, o vaikai pateks į globos namus”, – aiškino P.Maskeliūnienė.

D.Davydova dėl savo vaikų ir socialinio buto kovojo gana drastiškomis priemonėmis.

Nuosavą būstą šeima prarado maždaug prieš dešimtmetį, kai žlugo D.Davydovos verslas.

Nuo tada iki 2003 metų Davydovai butą nuomojosi, tačiau kai šeimininkai nutarė jį parduoti ir šeimą iškraustyti, prasidėjo moters kryžiaus žygiai į savivaldybę.

Ši atsisakė suteikti socialinį būstą, nes esą šeimai jis nepriklausė, mat D.Davydova nebuvo įsirašiusi į eilę jį gauti.

Tuomet moteris pagrasino, jog su savo vaikais apsigyvens palapinėje prie savivaldybės arba užtvers automagistralę.

Galiausiai šeimai buvo suteiktas dviejų kambarių butas bendrabutyje. Tačiau dėl jo prastos būklės D.Davydova buvo nuvykusi net pas tuometį Prezidentą Rolandą Paksą.

Netrukus po šio vizito Davydovams buvo suteiktas keturių kambarių butas.

Persekios sūnaus žudikus

D.Davydova nusiteikusi kovoti ne tik dėl būsto, bet ir ketina ieškoti teisybės dėl sūnaus žūties.

„Klaipėda” rašė, jog mažametį moters sūnų, kaip įtariama, pasmaugė du dvylikamečiai kiemo draugai.

Nelaimė įvyko liepos 16-ąją ties Girulių paplūdimiu, todėl iš pradžių manyta, kad vaikas nuskendo. Šiomis dienomis paaiškėjo, kad D.Davydovos sūnus Andrius buvo pasmaugtas. Policijoje dėl šio įvykio apklausti du vienos mokyklos šeštokai.

Tačiau įtarimai jiems nebus pareikšti, nes baudžiamoji atsakomybė už sunkius nusikaltimus gresia nuo 14 metų.

D.Davydova pasiryžusi pati kreiptis į teismą ir iš dvylikamečių tėvų prisiteisti padarytą materialinę ir moralinę žalą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.