Europos vyno tiekėjai skundžiasi dėl taros trūkumo

Už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos narė Neli Krus (Neelie Kroes) gavo laišką iš Europos vyno ir stipriųjų alkoholinių gėrimų importuotojų bei tiekėjų federacijos, kuri siekia atkreipti Europos Sąjungos (ES) dėmesį į didžiulį stiklo taros trūkumą.

„Šiandien patiriame milžiniškų nuostolių dėl to, kad nepakankamai pagaminama butelių. Jeigu ši situacija nepasikeis, ištisai grupei įmonių kils realus pavojus neišlikti rinkoje”, – teigiama laiške.

Laiško autoriai paragino ES komisarę „skubiai įsikišti” ir padėti išspręsti problemą.

Pastaruosius keletą mėnesių surasti stiklo taros Europos rinkoje tapo tikru galvosūkiu ne tik alkoholinių gėrimų gamintojams, bet ir sulčių bei daržovių konservų tiekėjams.

Dėl taros trūkumo išaugo jos kaina. Belgijos vyno ir stipriųjų gėrimų federacijos duomenimis, kainos išaugo nuo 5 iki 30 procentų.

Šiuo metu Europos stiklo taros rinką 95 proc. kontroliuoja trys kompanijos: prancūzų „SaintGobain”, airių „Ardagh Glass” ir amerikiečių „Owens-Ilinois”.

Europos Komisija leido koncentruoti gamybą šioje pramonės šakoje (anksčiau ES buvo apie 60 stiklo taros gamintojų), todėl būtent jai šiandien tenka veikti ir ieškoti tinkamų sprendimų, teigia Belgijos vyno ir stipriųjų alkoholinių gėrimų federacijos generalinis sekretorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.