Europos Komisija ragina ES ir toliau ginti demokratiją Rusijoje

Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos santykių kokybė priklauso nuo demokratijos Rusijoje kokybės, sako Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu).
ES ir JAV mano, kad Rusija stabdo demokratinius procesus, slopindama Kremliui priešiškas akcijas šių metų gruodį vyksiančių parlamento ir 2008-ųjų kovą – prezidento rinkimų išvakarėse.

Atsakydamas į Prancūzijos laikraščio „Le Figaro” klausimą, kaip būtų galima susilpninti įtampą tarp Rusijos ir ES, EK vadovas sakė: „Faktas, jog mūsų santykiai nėra labai geri, nereiškia, kad mūsų strategija bloga”.

„Tai gali reikšti, kad ši šalis turi vidaus problemų. Mes turime išlikti tvirti, kai kalbama apie pagarbą žmogaus teisėms”, – sakė jis interviu, kuris skelbiamas leidinio tinklalapyje.

J.M.Barroso atrodo „keista”, kad tokias galingas specialiąsias tarnybas turinčioje šalyje žūva tiek daug žurnalistų, o jų žudikai tebėra laisvėje.

„Mūsų būsimųjų santykių su Rusija kokybė priklauso nuo demokratijos Rusijoje kokybės”, – mano jis.

EK vadovo nuomone, ES neturi kaskart keisti savo strategijos iškilus naujoms problemoms.

„Tikiuosi, kad jei elgsimės būtent taip, Rusija savo ruožtu žengs žingsnį į priekį. Prezidentas Putinas yra didžiausias europietis iš visų į ES neįeinančių šalių vadovų, su kuriais man teko bendrauti”, – sakė J.M.Barroso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.