Į pirmąją klasę palydės ne mamos

Pasirengimo šeštadienį vyksiančiai naujųjų mokslo metų šventei įkarštis – ir miesto vaikų globos įstaigose. Daugiau kaip šešiasdešimčiai savo mokinių aprūpinti būtiniausiomis mokymosi priemonėmis Panevėžio A.Bandzos vaikų globos namai iš įstaigos rezervo išleis apie 6-7 tūkstančius litų. Savo globojamus mažuosius Rugsėjo 1-ajai išpuošti išdabinti numačiusios ir Laikinųjų vaikų globos namų auklėtojos.

Panevėžio A.Bandzos vaikų globos namų darbuotojai Rugsėjo 1-ąją į mokyklas išlydės daugiau kaip šešiasdešimt savo auklėtinių. Daugiausia globos namų auklėtinių mokosi Skaistakalnio pagrindinėje mokykloje.

„Mūsų vaikai tikrai niekuo nesiskirs nuo šeimose augančių moksleivių – į klases ateis ir pasipuošę, ir su pilnomis kuprinėmis”, – vakar PB tvirtino S.Jareckienė.

Direktoriaus pavaduotojos teigimu, kaip ir kasmet, globos namų auklėtiniams naujų drabužių bei avalynės bus parūpinta ne tik iš pačių globos namų saugyklų, bet ir nupirkta parduotuvėse.

„Tam naudosime mūsų įstaigos lėšų rezervą. Vien tik individualioms mokymosi priemonėms – rašymo, piešimo, braižymo reikmenimis – įsigyti planuojame išleisti apie 6-7 tūkstančius litų. Prasidėjus mokslo metams, kai mūsų vaikai jau žinos, kokių jiems reikia pratybų sąsiuvinių, kitų priemonių, pirksime ir jų”, – teigė S.Jareckienė.

Dienraščio pašnekovė prisiminė, jog finansinę valstybės paramą pasirengti naujiesiems mokslo metams globos namai gavo tik vieninteliais praėjusiais metais – įstaigai buvo skirta 19 tūkstančių litų.

„Visi mūsų vaikai turi tėvus, todėl pagalbos pirmiausia tikimės iš jų. Jei jos nesulauksime, versimės savo sandėlių ištekliais – patys išpuošime, išdabinsime savo mokinius”, – paklausta, kaip globojamus mažuosius rengiasi palydėti į mokyklą, PB teigė Panevėžio laikinųjų vaikų globos namų direktorė Aida Žygelienė.

Naujuosius mokslo metus šeštadienį pradės pusė iš šioje įstaigoje pastogę radusių dviejų dešimčių vaikų.

„Kadangi mūsų mokinukai yra iš socialinės rizikos šeimų, visomis mokymosi priemonėmis bei reikmenimis juos aprūpins mokyklos”, – į klausimą, ar pilnos bus vaikų kuprinės, atsakė Panevėžio laikinųjų vaikų globos namų direktorė A.Žygelienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.