Garbaus amžiaus įtariamąją prokuroras siūlo gydyti

Klaipėdos apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Edvardas Staponkus baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl tyčinio nužudymo.
Įtariami byloje buvo pareikšti 86 metų salantiškei, kuri prisipažino šių metų sausio 24 dieną savo namuose Salantų mieste 34 kirvio smūgiais užkapojusi gerokai už save jaunesnį pažįstamą vyriškį. Taip ji padariusi dėl to, kad jis prie jos neva seksualiai priekabiavęs.
„Tyrimo metu kilus įtarimams dėl įtariamosios duotų parodymų nenuoseklumo ir jos psichikos būklės visavertiškumo, kreipėmės į teismą dėl stacionarinės teismo psichiatrinės ekspertizės paskyrimo”, – sakė prokuroras Edvardas Staponkus. Klaipėdos apylinkės teismo nutartimi tokia ekspertizė buvo paskirta. Ekspertizę atlikę Utenos ekspertinio skyriaus specialistai, be kita ko, nustatė, kad įtariamoji nusikalstamos veikos padarymo metu negalėjo ir šiuo metu negali visiškai suprasti savo veiksmų esmės ir jų valdyti.
Gavus specialistų išvadas, prokuroras priėmė nutarimą taikyti įtariamajai priverčiamąsias medicinos priemones.
„Kai kuriais atvejais tokią bylos baigtį, nesurašant kaltinamojo akto, numato mūsų įstatymai, – sakė tyrimui vadovavęs prokuroras.- Kai nustatoma, jog įtariamasis pripažįstamas nepakaltinamu, jam yra taikomas ne įkalinimas, o priverstinis gydymas medicinos įstaigoje.”
Pasak prokuroro, šiuo atveju, atsižvelgiant į medikų rekomendacijas, garbaus amžiaus salantiškę siūloma gydyti specializuotoje psichikos priežiūros įstaigoje bendro režimo stebėjimo sąlygomis, t.y. Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.
Baudžiamoji byla su prokuroro nutarimu taikyti įtariamajai priverčiamąsias medicinos priemones ketvirtadienį perduota Klaipėdos apygardos teismui.
Ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl tyčinio nužudymo atliko Kretingos rajono policijos komisariatas, jam nuo pat pradžių vadovavo ir jį baigė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.