Dvasininkai priešinasi triukšmingiems sostinės šventės renginiams Katedros aikštėje

Vilniaus arkivyskupijos kurija apgailestauja, kad sostinės savivaldybė neatsižvelgė į raginimus per „Sostinės dienas 2007” nerengti triukšmingų renginių Katedros aikštėje.
„Esame įsitikinę, kad dalis numatytų renginių – triukšmingos šiuolaikinės muzikos koncertai, akrobatų pasirodymai – neatitinka sakralios erdvės ir nacionaliniu požiūriu ypatingos vietos statuso”, – teigiama ketvirtadienį išplatintame kurijos pranešime.

Pasak pranešimo, Vilniaus savivaldybė ir šventės organizatoriai neatsižvelgė į tikinčiųjų lūkesčius perteikiančią kurijos nuomonę.

„2007 metų liepos 30 dieną arkivyskupui metropolitui adresuotame Vilniaus savivaldybės rašte buvo prašoma pritarimo „Sostinės dienų” renginiams, planuojamiems Katedros aikštėje. Arkivyskupija sutiko, kad Katedros aikštėje vyktų neįgaliųjų meno dirbinių mugė ir meno saviveiklos šventė, tačiau prieštaravo triukšmingų koncertų ir grynai pramoginių pasirodymų organizavimui”, – teigia kurija.

Paskelbus „Sostinės dienų” programą, iš kurios aiškėjo, kad į kurijos poziciją neatsižvelgta, kardinolas Audrys Juozas Bačkis raštu kreipėsi į merą Juozą Imbrasą, apgailestaudamas, kad savivaldybės vadovybė nesilaiko per ilgus metus susiklosčiusių bendradarbiavimo principų.

Anot kurijos, pagal nusistovėjusią ilgametę praktiką ir įvairius dokumentus, Katedros aikštėje gali būti rengiami tik valstybinės reikšmės minėjimai, klasikinės bei liaudiškos muzikos koncertai, istorinio etnografinio pobūdžio kultūros renginiai, o jiems organizuoti esą būtinas arkivyskupijos kurijos pritarimas.

Ketvirtadienį prasidedančios miesto šventės „Sostinės dienos 2007” programoje numatyti penki renginiai Katedros aikštėje, tarp kurių – akrobato Didier Pasquette (Didjė Pasketo) pasirodymas ant lyno, Andriaus Mamontovo ir grupės „Brainstorm” koncertai.

Iki sekmadienio vakaro truksiančių „Sostinėse dienų” metu įvairiose Vilniaus vietose taip pat vyks dailės galerijų, senųjų amatų pristatymai, gatvės teatrų festivalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Dvasininkai priešinasi triukšmingiems sostinės šventės renginiams Katedros aikštėje"

  1. Megeja pramogu katedroje ir aiksteje

    Butu geriausia jeigu kardinolas A.J.Backys nesikistu i valstybinius reikalus. Tegu jis rupinasi kunigais/ homoseksualistais, kurie tvirkina vaikus ir melu mulkina zmonems akis. Galvoju , kad ir kardinolas , kaip ir kiti pasaulyje baznytiniai pareigunai yra nusikalte pries zmonija.
    Zmones pastate ta katedra. Zmones TURI TEISE tureti koncertus katedroje ir jos aiksteje. Zmones patys sugebes nuspresti kur kokios pramogos tinkamos.Tam yra gabesniu, protingesniu zmoniu uz kardinola Backi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.