Galima koalicija su valstiečiais liaudininkais skaldo pilietininkus

Galima Pilietinės demokratijos partijos (PDP) koalicija su valstiečiais liaudininkais bei centristais skaldo partiją – iš jos traukiasi beveik pusę Vilniaus skyriaus narių.
„Mes nesutinkame, kad ta koalicija, kuri buvo sukurta partijos sąskrydyje, kuriai pritarė ir nusprendė prezidiumas, po to buvo patvirtinta taryboje, mes su ta pozicija nesutinkame. Štai ir yra mūsų išėjimo problema”, – spaudos konferencijos ketvirtadienį aiškino PDP Vilniaus skyriaus pirmininkas Česlovas Kaminskas.

Anot jo, PDP Vilniaus skyriaus pagrindą sudarė ne perbėgėliai iš Darbo partijos, o buvę Piliečių sąjungos, kuri esą priėmė buvusius darbiečius, nariai. Šie nariai, skyriaus pirmininko teigimu, dabar ir traukiasi iš PDP bei sieks tapti buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujamos Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) nariais.

Č.Kaminsko duomenimis, iš 62 jo vadovaujamo skyriaus narių traukiasi 24, panašūs „bruzdėjimai” vyksta ir Trakų bei Šalčininkų skyriuose.

Tuo metu PDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Ivanauskas „bruzdėjimus” kituose skyriuose vadina prasimanymais – tokių teiginių nepagrįstumą, anot A.Ivanausko, esą patvirtina ir šių skyrių pirmininkai Natalija Roževič ir Viktoras Kazakevičius.

A.Ivanausko teigimu, Č.Kaminskas traukiasi todėl, kad dirba liberalcentristo Raimondo Šukio vadovaujamoje Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) – skyriaus vadovas yra VRM Turto valdymo ir ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas.

„O iš tikrųjų kur čia šuo pakastas? Gerbiamas Česlovas dirba pas Šukį, jis yra 64-erių metų. Jūs žinote, ką reiškia pareigūnui, valstybės tarnautojui pensininkui valstybės tarnyba. Kiekvienais metais reikia gauti pratęsimus, kad neišvarytų į pensiją” – žurnalistams teigė A.Ivanauskas.

Jo teigimu, koalicija su Kazimiros Prunskienės vadovaujama Valstiečių liaudininkų sąjunga bei Romualdo Ozolo Centro partija yra tik derybų objektas – dar nėra priimta jokio galutinio sprendimo, todėl tai negali būti partijos narių pasitraukimo priežastis.

LiCS pirmininko pavaduotojas Žilvinas Šilgalis BNS ketvirtadienį teigė sveikinantis tokį dalies pilietininkų žingsnį.

„Mes manome, kad partijai su tais žmonėmis yra pakeliui, jie jau yra mums pažįstami. Mes sveikiname šitą žingsnį ir juos priimsime”, – sakė Ž.Šilgalis.

Rugpjūčio pradžioje Seimo pirmininko Viktoro Muntiano vadovaujami pilietininkai pranešė norintys bendradarbiauti su Valstiečių liaudininkų ir Centro partijomis, tačiau apie susijungimą su valstiečiais liaudininkais bei centristais teigė galvosiantys tik po 2008-ųjų metų Seimo rinkimų.

Pilietinės demokratijos partiją daugiau kaip prieš metus įkūrė nuo Darbo partijos atskilę politikai. Partija teigia vienijanti daugiau nei 2,2 tūkst. narių.

Parlamente pilietininkai turi 8 narius, tačiau Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas Valstiečių liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcijai nepriklauso.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.