„Fuksai” maistui išrankūs

Vėjas, jūra, smėlis ausyse ir batuose ir minia šūkaujančių būsimų kolegų – taip jautėsi per du šimtus naujai iškeptų Klaipėdos universiteto studentų, šios savaitės pradžioje susirinkusių „Žilvičio” stovyklavietėje.

Pasimokyti dar spės

Keturiais autobusais atvykusius pirmakursius pasitiko ir pasveikino KU rektorius prof. habil. dr. Vladas Žulkus, Menų fakulteto dekanas prof. Vytautas Tetenskas, Jūrų technikos fakulteto dekanė doc. Rima Mickevičienė, kiti KU administracijos atstovai bei Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius. Miesto vadovas studentams linkėjo gerai pastudentauti – esą pasimokyti būsimi studentai dar spės.

Po sveikinimo kalbų nameliuose įsikūrę „fuksai” suskirstyti į 14 komandų pradėjo įnirtingą kovą dėl geriausiųjų titulo: piešė vėliavas, statė pilis pajūryje, bėgiojo estafečių metu, o sutemus išsirengė ieškoti paslėpto lobio.

Didžiausia problema – oras

„Fuksai” buvo patenkinti – savo atsiliepimuose rašė, kad nori, jog tradicija neišnyktų ir tęstųsi toliau. Kai kuriems nepatiko maistas – kareiviška košė, bet manau, kad pagyvenę porą mėnesių bendrabutyje jie maistą ims vertinti kitaip”, – po dvi dienas vykusios stovyklos pavargusi šypsojosi KUSS prezidiumo narė, stovyklos koordinatorė Laura Povilaitytė.

Mergina teigė, kad viskas, nepaisant kai kurių organizacinių nesklandumų ir nesusišnekėjimo tarp vadovų (kurių buvo per 50) viskas praėjo gan tvarkingai: „Svarbiausia, kad niekas nieko nesulaužė, nesusimušė ir nepadaugino alkoholio. Visi liko sveiki ir gyvi – dabar tik miego trūkumas kamuoja. Šiaip didžiausia problema, su kuria susidūrėme – oras. Dauguma žaidimų turėjo vykti pajūryje, bet juos teko perkelti ant cemento aikštelės stovyklos viduryje, ten, kur vėjas mažesnis. Bet ką padarysi – oro užsisakyti negalime,” – atsiduso Laura.

Mergina ėmė juoktis prisiminusi, kaip viena komanda paklydo naktį orientacinio žaidimo metu: „Jie pajūriu nuėjo gal keturis kilometrus link Klaipėdos – paskui turėjom siųsti vadovus, kad paklydėlius parvestų atgal”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.