Žilagalviai ąžuolai dar turi stiprias rankas

Vengrijos Tata mieste vykusiame šeštajame pasaulio specialiųjų metimų senjorų čempionate planetos čempionų titulų prisiplėšė Klaipėdos lengvosios atletikos senjorų sporto klubo „Ąžuolas” žilagalviai.

Jadvyga Putinienė (60 metų amžiaus grupė) pasaulio čempione tapo net triskart. Maskvos olimpinių žaidynių dalyvė toliausiai nusviedė granatą, ieties ir disko metimų būdais toliausiai nusviedė rutulį.

Taip pat ji buvo vicečempionė mėtymo penkiakovės rungtyje, o disko metimo iš vietos rungtyje laimėjo bronzos medalį.

Kazys Vilčinskas, rungtyniavęs tarp 70-mečių ir vyresnių, pasaulio čempionu taip dukart. Jis toliausiai numetė diską iš vietos ir rutulį disko metimo būdu. Be to, klaipėdietis iškovojo sidabro medalius mesdamas specialų kūjį ir svarmenį kūjo metimo būdu.

Tarp 50-mečių ir vyresnių kovojęs Jonas Linkis irgi į Klaipėdą parvežė du aukso medalius. Jis buvo nepralenkiamas mesdamas granatą ir ieties metimo būdu sviesdamas rutulį.

Vienu aukso medaliu pasitenkino Gintaras Pridotkas (45 metų grupė). Klaipėdos milžinas pasaulio čempionu tapo specialaus kūjo metimo sektoriuje. Į uostamiestį „Ąžuolo” klubo pirmininkas parvežė ir du sidabro žetonus. Vieną nukalė mesdamas supersunkų, o kitą – normalų svarmenis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.