Kinijoje internetą „saugos” virtualūs policininkai

Kinijos valdžia siunčia du virtualius policininkus – vyrą ir moterį – patruliuoti internete ir užkirsti kelią „neteisėtai veiklai”, praneša BBC.

Du animaciniai policininkai kompiuterio ekrane pasirodys kas 30 minučių, kad „primintų vartotojams apie interneto saugumą”, – rašo Kinijos laikraštis „The China Daily”.

Šie virtualūs policininkai nuo šeštadienio pasirodys visuose naujienų tinklalapiuose ir iki metų pabaigos turėtų imti saugoti visus Pekino tinklalapius bei pokalbių svetaines.

Kinijos valdžia cenzūruoja visą informaciją internete ir žiniasklaidoje. Blokuojama visa informacija, kuri laikoma politiškai ir morališkai pavojinga. Tačiau kai kurie internautai sugeba išvengti valdžios kontrolės.

„Policininkai stebės tinklalapius, kurie skatina atsiskyrimą, prietaringumą, lošimą ir sukčiavimą, – rašo „The China Daily”, cituodamas Pekino savivaldybės viešojo saugumo biurą. – Mūsų pareiga sunaikinti informaciją, kuri yra kenksminga visuomenei ir griauna socialinę tvarką.

Interneto vartotojai galės suaktyvinti atsiradusį virtualų policininką ir taip susisiekti su Pekino savivaldybės viešojo saugumo biuru, kuriam galės pranešti apie neteisėtą veiklą.

Kinijos valdžiai dirba dešimtys tūkstančių realių „interneto policininkų”, kurie stebi internetą. Kinijoje taip pat kasmet suimama aktyvistų, kurie internete skelbia informaciją, kritikuojančią šalies valdžią.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.