„Dow Jones” ir „News Corp.” susijungimui pritarta pirma laiko

JAV federalinė prekybos komisija pirma laiko pritarė amerikiečių žiniasklaidos korporacijų „Dow Jones” ir „News Corp.” susijungimo sandoriui. Dabar tam, kad sandoris būtų sėkmingai užbaigtas, būtina gauti pritarimą iš „Dow Jones” akcininkų. Planuojama sandorį užbaigti ketvirtąjį 2007 m. ketvirtį.

Šių metų rugpjūčio 1 d. „Dow Jones & Co” valdyba sutiko priimti „News Corp.” 5 mlrd. JAV dolerių perėmimo pasiūlymą.

Pagal sutarties, kuriai jau pritarė abiejų kompanijų direktorių tarybos, sąlygas, „Dow Jones” akcininkai gaus po 60 JAV dolerių už kiekvieną kompanijų akciją, jiems bus suteikta galimybė įsigyti „News Corporation” ir „Newco LLC”, būsimo kompanijos padalinio, vertybinių popierių.

Be to, šalys susitarė įsteigti specialųjį komitetą, kuris kontroliuotų „Dow Jones” žurnalistų ir redaktorių personalo nepriklausomumą. Kompanijos taip pat nusprendė, kad užbaigus sandorį „News Corporation” įtrauks vieną iš Benkroftų (Bancroft) šeimos narių į „News Corporation” direktorių tarybos sudėtį.

Kaip pastebėjo Benkroftų šeimos atstovas, derybų procesas buvo ilgas ir sudėtingas, tačiau galiausiai Benkroftų šeima, kontroliuojanti 64 proc. „Dow Jones ” balsų, sutiko su „News Corp.” pasiūlymu.

ELTA primena, kad šių metų gegužės 3 dieną „Dow Jones” oficialiai paskelbė atsisakanti koncerno „News Corp.” pasiūlymo. „Dow Jones” pranešė, jog 64,2 proc. balso teisę turinčių akcijų valdanti Benkroftų šeima panaudos daugiau nei 50 proc. turimos balsų galios nepritarti pasiūlymui. Tačiau „Dow Jones ” direktorių taryba paskelbė ketinanti derėtis su „News Corp.”, o liepos 18 d. rekomendavo Benkroftams priimti pasiūlymą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.