„Liverpool”, „Lazio” ir „Rangers” pateko į ČL grupių etapą

Įvykus trims atsakomiesiems UEFA Čempionų lygos trečiojo kvalifikacinio etapo mačams antradienį paaiškėjo trys klubai, rungtyniausiantys grupių varžybose – jais tapo „Liverpool”, savo aikštėje neturėjęs vargo su „Toulouse, išvykoje susitikime su „Crvena Zvezda” turėtą persvarą išsaugojęs „Rangers”, ir „Lazio”, kuris svečiuose atsitiesė po praleisto įvarčio ir palaužė rumunų „Dinamo”.

Pirmasis susitikimas antradienį vyko Belgrade, kur „Crvena Zvezda” priemė Glazgo „Rangers” ekipą. Pirmajame kėlinyje arčiau įvarčio buvo serbai, tačiau svečius iš Škotijos išgelbėjo vartininkas Allanas McGregoras, kuriam du kartus pavyko apsiginti nuo Igorio Burzanovičiaus atakų ir kartą atremti Dušano Andjelkovičiaus smūgį. Pastarasis taip pat neišnaudojo dar vieno šanso, kai iš maždaug 14 metrų nepataikė į vartus.

Antrajame kėlinyje progų turėjo ir „Rangers”, bet Jeanas-Claude’as Darcheville smūgiavo šalia virpsto, o Allano McGregoro ataką atrėmė vartininkas Ivanas Randjelovičius. Šeimininkai dar galėjo išplėšti pratęsimą, bet A.McGregoras toliau žaidė sėkmingai ir virš skersinio nukreipė tolimą Ognjeno Koromano smūgį.

„Rangers” atsilaikė ir nepaisant lygiųjų dėl pergalės pirmosiose rungtynėse eliminavo „Crvena Zvezda” bei atsirevanšavo varžovui už nesėkmę 1990 metais, kai serbų klubas sutriuškino škotų ekipą 3-0 ir vėliau sugebėjo laimėti Europos čempionų taurę.

Kitas britų klubas „Liverpool” namuose įspūdinga pergale užbaigė darbą dvikovoje su „Toulouse” ekipa, kurią taip pat buvo įveikęs ir svečiuose. Pirmąjį įvartį anglams po Dirko Kuyto perdavimo 19 minutę pelnė aukštaūgis Peteris Crouchas, kuris šeimininkams dominuojant vėliau dar nepasinaudojo dviem galimybėmis įmušti galva.

Visgi antrajame kėlinyje sužaidus tris minutes tą po kampinio pavyko padaryti Suomiui Sami Hyypia, o dar du įvarčius mačo pabaigoje pridėjo olandas D.Kuytas, kurio vienas smūgis taip pat sudrebino skersinį.

Tai buvo pirmas kartas per dešimt metų, kai „Liverpool” žaidė Europos turnyruose be savo simbolių Jamie Carragherio ir Steveno Gerrardo. Beje, prieš susitikimą „Anfield” stadione susirinkę sirgaliai pagerbė nužudyto Liverpulio „Everton” 11 metų sirgaliaus Rhyso Joneso atminimą.

Futbolas trumpam buvo užmirštas ir prieš rungtynes Bukarešte tarp vietos „Dinamo” ir Romos „Lazio” klubų – tylos minute pagerbta antradienį užgesusi „Sevilla” ir Ispanijos rinktinės saugo Antiono Puerta gyvybė. Vis tik, skirtingai nei Liverpulyje, rungtynės buvo atkaklios ir dramatiškos.

Po intrigą išlaikiusių 1-1 lygiųjų pirmajame mače Italijos sostinėje geresnėje pozicijoje jau buvo atsidūręs „Dinamo”, kuris turėjo ne tik išvykoje įvarčio pranašumą bet ir žaidė prieš gerokai praretėjusią „Lazio” ekipą- italams dėl diskvalifikacijų negalėjo padėti saugai Massimo Mutarelli ir Stefano Mauri, traumuoti gynėjai Sebastiano Siviglia, Mobido Diakite, saugas Mouradas Meghni, tad rungtyniauti buvo priverstas brazilas Emilsonas Cribari, kuriam visai neseniai buvo atlikta skruostikaulio operacija.

Susitikimo pradžioje „Dinamo” didelėmis pajėgomis sėkmingai gynėsi nuo „Lazio” atakų ir rengė pavojingas kontratakas. Iš pradžių galva į vartus nepataikė Danielis Oprita, vėliau italų veteranas vartininkas Marco Ballotta atrėmė Ionelio Danciulescu smūgį.

Šeimininkai galų gale išsiveržė į priekį 27 minutę, kai Florinas Bratu aplenkė Guglielmo Stendardo ir galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą. „Lazio” padėtį dar labiau apsunkino tai, kad kaip ir pirmosiose rungtynėse, G.Stendardo jau pirmajame kėlinyje paliko aikštę dėl traumos.

Vis dėlto Romos ekipos stratego Delio Rossi pakeitimai padėjo „Lazio” apversti dvikovą aukštyn kojomis. „Dinamo” gynėjas Vasile Nastase baudos aikštelėje pargriovė svečių saugą Simone Del Nero ir užsidirbo 11 metrų baudinį, kurį realizavo pirmajame komandų susitikime to nesugebėjęs padaryti Tommaso Rocchi.

Šeimininkams jau nebeužteko vien gintis ir „Lazio” futbolininkai greitais išpuoliais sudraskė varžovų gynybą. 54 minutę po techniško T.Rocchi perdavimo pasižymėjo makedonas Goranas Pandevas, o 66 minutę pastarasis taip pat atsidėkojo tiksliu perdavimu ir T.Rocchi išbėgęs vienas prieš Bogdaną Lobontą užtikrino svečių pergalę bei kelialapį į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą po ketverių metų pertraukos.

Rungtynės tarp Atėnų AEK ir „Sevilla” dėl A.Puerta mirties buvo atidėtos, o dar dvylika atsakomųjų trečiojo kvalifikacinio etapo susitikimų įvyks trečiadienį. Čempionų lygos grupių etapo burtai bus traukiami ketvirtadienį.

Antradienio Čempionų lygos atsakomųjų rungtynių rezultatai

Belgrado „Crvena Zvezda” (Serbija) 0 – 0 Glazgo „Rangers” (Škotija)

(Pirmos rungtynės 0-1, bendras rezultatas 0-1)

„Liverpool” (Anglija) 4 – 0 „Toulouse” (Prancūzija)

(Pirmos rungtynės 1-0, bendras rezultatas 5-0)

19′ [1 – 0] Peter Crouch

48′ [2 – 0] Sami Hyypia

87′ [3 – 0] Dirk Kuyt

90′ [4 – 0] Dirk Kuyt

Bukarešto „Dinamo” (Rumunija) 1 – 3 Romos „Lazio” (Italija)

(Pirmos rungtynės 1-1, bendras rezultatas 2-4)

27′ [1 – 0] Florin Daniel Bratu

47′ [1 – 1] Tommaso Rocchi (11m.)

54′ [1 – 2] Goran Pandev

66′ [1 – 3] Tommaso Rocchi

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.