Į kalėjimą kvaišalus nešę artimieji bus teisiami

Artimiesiems į pataisos namus narkotikus gabenę klaipėdiečiai stos prieš teismą.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Albinas Strumyla informavo, kad uostamiesčio pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl sukurstymo platinti narkotines medžiagas ir jų platinimo.

Įtarimai pareikšti keturiems žmonėms.

Nustatyta, kad šiemet vasario 17 dieną apie 13 valandą Alytaus pataisos namuose tikrinant Žydrūnui Šliburiui adresuotą siuntinį, arbatos pakelyje rasta ir paimta pusė gramo kanapių bei jų dalių. Siuntinį Ž.Šliburiui buvo atnešusi jo 32 metų žmona Nerija.

Tą pačią dieną apie 14 valandą Alytaus pataisos namuose buvo patikrintas ir kitas siuntinys, skirtas Stanislovui Dambrauskui. Sportinio krepšio dugne įrengtoje slėptuvėje pareigūnai rado net devynis gramus kanapių ir jų dalių. S.Dambrauskui siuntinį buvo atnešęs jo 25 metų brolis Andrius.

Ž.Šliburiui ir S.Dambrauskui pareikšti įtarimai dėl sukurstymo platinti narkotines medžiagas, pasikėsinimo jas platinti ir platinimo.

N.Šliburienei ir A.Dambrauskui pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų platinimo. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Nei N.Šliburienė, nei A.Dambrauskas anksčiau teisti nebuvo.

Tačiau jų artimieji pareigūnams gerai pažįstami.

Šiuo metu jie kali už tai, kad kėsinosi pavogti brangų automobilį. Ž.Šliburis 2006 metų rugpjūtį buvo nuteistas trejus metus praleisti pataisos namuose, S.Dambrausko bausmė šiek tiek švelnesnė – 2 metai ir 10 mėnesių.

Ir Ž.Šliburis, ir S.Dambrauskas anksčiau buvo teisti net penkis kartus. Abu nuosprendžių yra sulaukę už vagystes. Ž.Šliburis teistas už dokumentų klastojimą, plėšimą, turto prievartavimą. S.Dambrauskas – už neteisėtą disponavimą nešaunamaisiais ginklais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.