Palangoje – tuštėjimo metas

Paskutinė vasaros savaitė Palangoje primena tikrą rudenį, – atšalę orai, liūtys ir stiprus vėjas išvaikė žmones iš pajūrio.

Smarkiai praretėjo žmonių gretos J.Basanavičiaus gatvėje, barų lauko terasose. Šykščius saulės spindulius atkakliausi poilsiautojai gaudo įsisupę į apsiaustus.

Sujudimas dar juntamas kurorto prekybos centruose – žmonės skuba išleisti atostogoms skirtus litus. Vis dėlto ne visų verslininkų nuotaikos pakilios skaičiuojant paskutines rugpjūčio dienas. Nors ruošiantis šiai vasarai sklido kalbos, kad ji bus neįtikėtinai karšta ir saulėta, lūkesčiai nepasitvirtino.

Kurorte – kaip kare

Anot Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidento Gintauto Rekašiaus, laukusieji kažkokio stebuklo nusivylė.

„Bloga buvo vasara paplūdimiuose esančioms kavinėms. Verslininkai už vietas konkursuose paklojo milžiniškas sumas, o žmonių pajūryje stigo. Liūdna ir pardavinėjusiems ledus, gaiviuosius gėrimus.

Žymiai populiaresnės prekės buvo skėčiai, guminiai batai ir lietpalčiai. Barų, viešbučių savininkai didelio skirtumo, palyginus su praėjusiais metais, turbūt nepajuto. Palangoje – kaip kare. Visuomet yra ir laimėjusiųjų, ir pralaimėjusiųjų”, – aiškino G.Rekašius.

Asociacijos prezidento nuomone, šauniausiai būtų, jei kurortui pavyktų išvengti žmonių antplūdžių vasarą ir miestas nuolat sulauktų svečių. Kaip tai įgyvendinti, anot G.Rekašiaus, – rimtas galvosūkis.

„Gal pavyktų srautus sureguliuoti, jei savivaldybė galėtų nupirkti dirbtinę saulę ir debesų sklaidymo mašiną”, – juokavo pašnekovas.

Laukia gražaus rugsėjo

Visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas” pirmininkės Irenos Švanienės teigimu, šiųmetė vasara buvo maždaug tokia pat sėkminga, kaip ir pernykštė.

„Liepą orai nedžiugino, tačiau birželis, rugpjūtis nenuvylė. Šią vasarą vadinčiau įprastine”, – kalbėjo palangiškė.

I.Švanienės nuomone, rugsėjį kurortas dar sulauks svečių savaitgaliais.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas G.Rekašius irgi spėjo, kad sujudimo dar bus, jei tik orai visai nesubjurs. Palangiškis vylėsi, jog savivaldybė nekartos senų klaidų ir pasibaigus vasarai iš paplūdimių lyg burtų lazdele mostelėjus nedings persirengimo kabinos, suoliukai, šiukšliadėžės.

„Vanduo turbūt nespės greitai atšalti, tad atsiras norinčiųjų išsimaudyti. Žmonės turi jaustis laukiami”, – pabrėžė G.Rekašius.

Turizmo informacijos centro vadybininkės Kristinos Gavutienės nuomone, rugsėjį Palangoje planuojantys ilsėtis žmonės įvertins pajūrio ramybę, pasimėgaus sveikatingumo procedūromis ir išleis mažiau pinigų nei vasarą – dauguma viešbučių ir poilsio namų jau siūlys žemesnes nakvynės kainas.

Problemų – daugybė

Organizacijos „Svetingas šeimininkas” pirmininkės I.Švanienės teigimu, miestas galėtų dar pasitempti daugelyje sričių, kad taptų patrauklesnis turistams.

Palangiškė pabrėžė būtinybę spręsti didelių transporto srautų problemą, pasiūlyti atvykėliams daugiau renginių, pramogų.

Turizmo informacijos centro vadybininkė K.Gavutienė aiškino, jog šiemet daugiausiai poilsiautojų skundėsi, kad mieste nėra kempingo, trūksta interneto prieigų, viešųjų tualetų ir dušų.

„Taip pat nemaža dalis atvykstančiųjų prisipažįsta, jog pasijunta nesmagiai, matydami viešose vietose alkoholinius gėrimus vartojančius jaunuolius”, – sakė Turizmo informacijos centro darbuotoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.