Už krepšininkų gėdą atsiprašė treneris

„Atsiprašome visų krepšinio sirgalių už tokį incidentą ir pažadame, kad daugiau tokių dalykų nebus”, – taip Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Ramūnas Butautas atsiprašė krepšinio šalies žmonių už trijų auklėtinių linksmybes per poilsio dieną.

Po Graikijoje pasibaigusio „Akropolio” turnyro praėjusį penktadienis žaidėjai turėjo poilsio dieną. Trys rinktinės krepšininkai – NBA žaidžiantys Darius Songaila, Linas Kleiza ir Šarūnas Jasikevičius – naktį į šeštadienį prie alkoholiu nukrauto stalo su merginomis linksminosi viename iš sostinės senamiestyje esančių klubų.

Prasižengėlių nenubaudė

Santūriausiai elgęsis NBA klubo „Golden State Warriors” marškinėlius vilkintis Š.Jasikevičius vėliau išvažiavo, o likę aukštaūgiai patraukė į kitą barą. Pasak mačiusiųjų, nusilengvinti užsimanęs L.Kleiza reikalą atliko lauke, atsigręžęs į stendą, kuriame reklamuojami garsaus dirigento Sauliaus Sondeckio koncertai.

„Apie tai sužinojome sekmadienį, – vakar sakė rinktinės treneris R.Butautas. – Buvo sušauktas komandos susirinkimas. Žaidėjai atsiprašė ir nuoširdžiai gailisi. Nutarta jokių drastiškų priemonių prieš žaidėjus nesiimti.”

Jei auklėsi – gali pabėgti

„Krepšininkai – suaugę žmonės, – „Lietuvos žinioms” savo nuomonę dėstė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas. – Negi dabar juos pradėsime auklėti? Juk jie gali pasakyti – gerbiamas prezidente, mes važiuojame namo, o jūs eikite ir žaiskite Europos čempionate. Ką jūs darytumėte? Nereikia jų auklėti. Per mano karjerą buvo tokių atvejų – jei žaidėjas ko prisidirba, jis dvigubai daugiau už tai atidirba aikštelėje.”

Apsilankė parodoje

Vakar Vilniuje po rytinės treniruotės visa rinktinė autobusu atvyko prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis”, kur įvyko Lietuvos krepšinio rinktinės fotografo Tomo Tumalovičiaus fotografijų parodos „Krepšinio gigantai” atidarymas. 4,5 metrų dydžio visų rinktinės krepšininkų ir trenerio R.Butauto atvaizdai puikuojasi ant Vilniaus „Akropolio” priekinio fasado. Išvakarėse žaidėjas Jonas Mačiulis, apsilankęs per parodos kabinimo darbus, buvo sužavėtas savo atvaizdu, net prigulė ant jo.

Vakar žaidėjai, skindamiesi pro gerbėjų minią, apžiūrinėjo savo nuotraukas.

Barzdos istorija

Tarp krepšininkų nebuvo matyti L.Kleizos, jis netikėtai atsirado, kai žaidėjai buvo paprašyti sustoti nusifotografuoti visa komanda. Vienas penktadienio linksmybių dalyvių L.Kleiza buvo švariai nusiskutęs barzdą, nors po šeštadienio rytinės treniruotės „Lietuvos žinioms” sakė ją nusiskusiąs tik tada, jei čempionate mūsų rinktinė pralaimės.

– Iš JAV grįžęs į Lietuvą sakėte, jog barzdą užsiauginote, nes buvo išrovę keturis dantis. O kaip dabar? Toliau auginsite barzdą? – taip šeštadienį LŽ korespondentas užkalbino krepšininką.

– Nusprendžiau nesiskusti. Toks būsiu ir čempionate.

– Imate pavyzdį iš Žydrūno Ilgausko?

– Pasitariau su savimi ir nusprendžiau, kad nesiskusiu.

– Galbūt tai komandai atneš sėkmę?

– Jei pralaimėsime, nusiskusiu.

– Davėte sau tokį pažadą?

– Kol kas dar nieko neprisižadėjau.

Vakar L.Kleiza, akivaizdžiai vengdamas viešumo, paklaustas, kas lėmė tokias permainas, atsakė: „Barzda nepatiko.”

Šiandien rinktinei poilsio diena. Trečiadienį mūsų krepšininkai žais paskutines kontrolines rungtynes su Eurolygos sezonui besirengiančiu Vilniaus „Lietuvos ryto” klubu.

LŽ Sporto skyriaus redaktorės Jūratės ŽEMAITYTĖS komentaras

LKF prezidento Vlado Garasto pozicija prasižengusių sportininkų atžvilgiu labai aiški – krepšinio žvaigždėms leista nepaisyti etikos ir moralės normų. Vadinasi, leista viskas. Ir jokiu būdu negalima jų smerkti ir juo labiau auklėti, nes Europos čempionato išvakarėse prasižengėliai gali pabėgti iš rinktinės.

Norėčiau paklausti, kam tuomet rengiamos treniruočių stovyklos, kam reikalingi komandos treneriai ir vadovai, jei viskas galima?

Jau dabar matau, kaip griežtas tėtis sūnaus kambaryje plėšia nuo sienos krepšinio dievukų nuotraukas. Į juos mūsų vaikai nori būti panašūs viskuo – žaidimu, išvaizda, elgesiu.

Negi šie, kaip V.Garastas sakė, jau suaugę (?) žmonės to nežino? Susidaro įspūdis, kad jiems tai neberūpi. Jei rūpėtų, tikrai neviešintų savo atsipalaidavimo būdų.

Ir vis dėlto labiausiai žeidžia LKF vadovo pozicija. Ji gėdinga. Kaip ir trijų Lietuvos krepšininkų elgesys. Jei visiems viskas galima, vadinasi, skendime purvinoje baloje, kurioje nebeliko vietos padorumui. Toje baloje yra vienintelis kriterijus – rezultatai. O kas už jų – ne mūsų reikalas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.