Politkovskajos nužudymu buvo suinteresuoti Putino priešininkai, mano Rusijos prokuratūra

Rusijos prokuratūra pirmadienį pranešė sulaikiusi 10 įtariamųjų prezidentą Vladimirą Putiną kritikavusios žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymu ir pareiškė, kad nusikaltimą už šalies ribų organizavo šalies vadovo priešininkai, siekdami diskredituoti valdžią.
2006 metų rudenį nušovus nepriklausomą reporterę, daug rašiusią apie Čečėnijos karą, sujudo visa tarptautinė bendrija, o V.Putino administraciją užgriuvo kaltinimai nesugebėjimu užtikrinti žodžio laisvę.

Generalinis prokuroras Jurijus Čiaika spaudos konferencijoje pranešė, kad žurnalistės A.Politkovskajos nužudymą organizavo nusikalstama grupuotė, su kuria susiję išeiviai iš Čečėnijos respublikos, taip pat buvę ir dabartiniai teisėsaugos institucijų darbuotojai.

Pasak J.Čiaikos, žurnalistės nužudymo ir kitų nusikaltimų pėdsakai leidžia įtarti Kremliaus politikos priešininkus, gyvenančius užsienyje.

Paklaustas, ar turi galvoje Londone gyvenantį žinomą V.Putino oponentą, milijonierių Borisą Berezovskį, pareigūnas tik nusišypsojo ir neatsakė.

A.Politkovskajos nužudymas „visų pirma naudingas tiems žmonėms ir struktūroms, kurie nori destabilizuoti padėtį šalyje, pakeisti konstitucinę tvarką, sukelti krizę, grąžinti šalį prie buvusios valdymo sistemos, kur viską sprendžia pinigai ir oligarchai”, – pranešė prokuroras.

Jis taip pat neatmeta, kad ta pati nusikalstama grupuotė, kuri kalta dėl A.Politkovskajos mirties, galėjo nužudyti ir Amerikos žurnalistą Paulą (Polą) Chlebnikovą 2004 metais ir Centro banko pirmininko pavaduotoją Andrejų Kozlovą 2006 metais.

J.Čiaika anksčiau susitikęs su V.Putinu pranešė, kad sulaikyta 10 įtariamųjų. Susitikimo fragmentą parodė valstybinė televizija.

„Padarėme rimtą pažangą tirdami … Politkovskajos nužudymo bylą”, – Rusijos prezidentui pranešė generalinis prokuroras.

„Šiuo metu dėl šios bylos areštuota 10 žmonių, ir tiesiogine prasme artimiausiu metu jiems bus pateikti kaltinimai įvykdžius šį sunkų nusikaltimą”, – per susitikimą su V.Putinu sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.