Microsoft: Skype sutrikimai nebuvo mūsų kaltė

Klausimas „kodėl sutriko Skype?”, panašu, gali tapti naujųjų laikų „būti ar nebūti”…
Dar viena versija, dėl ko Skype veikimas negalėjo sutrikti.

Dvi dienas (rugpjūčio 16 d. – 17 d.) trukęs Skype tinklo sutrikimas įvyko ne dėl Windows saugumo atnaujinimų įdiegimo, tvirtina Microsoft saugumo vadovas Chistopher’is Budd’as Microsoft Security Response Center tinklaraštyje (blog).

„Pirmiausia patikrinome ar galėjo kilti kokių nors problemų pačiame saugumo atnaujinime, kurios galėjo sukelti tokią padėtį, ir išsiaiškinome, kad tokių problemų pačiuose saugumo atnaujinimuose negalėjo kilti. Paskui patikrinome ar nebuvo kokių nors neįprastų reiškinių perkraunant kompiuterį po atnaujinimo įdiegimo… ir neaptikome nieko, kas galėjo sukelti panašią situaciją”, – teigė Chistopher’is Budd’as.

Skype išaiškino priežastį, rašo Chistopher’is Budd’as, remdamasis Villu’u Arak’u, pranešimo apie Skype sutrikimo priežastis autoriumi. Priežastimi nurodoma anksčiau nenustatyta resursų paskirstymo klaida decentralizuotame Skype tinkle. Gali būti, kad klaida išryškėjo atnaujinus Skype programą. Pirmadienį, rugpjūčio 13-ąją, Skype naudotojai elektroniniu paštu gavo pranešimus apie programos atnaujinimo iki 3.5.0.214 versijos būtinybę, tuo tarpu Villu’o Arak’o pranešime apie tai neužsimenama, praneša BetaNews.com.

Atsakydamas į Chistopher’io Budd’o pareiškimą, p. Arak’as pareiškė, kad Microsoft’o atnaujinimas galėjo tapti sutrikimo katalizatoriumi, tačiau jokiu būdu ne priežastimi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.