Pavogta miesto vėliava

Patriotiškai nusiteikusio klaipėdiečio pasiūta ir iškelta virš piliavietės miesto vėliava tapo vandalų išpuolio taikiniu.

Kai piliavietė ir Kruizinių laivų terminalas jau laisvai prieinami, šios vietos tapo piktavalių žmonių siautėjimo vieta.

Kol kas jos apsaugai papildomų policijos pajėgų neskiriama.

Nenorėjęs skelbti savo pavardės jaunas klaipėdietis pats pasiuvo miesto vėliavą. Originali, beveik 9 kvadratinių metrų ploto vėliava yra rankų darbo, pasiūta laikantis visų heraldikos taisyklių.

Puošusi piliavietę vėliava vieną naktį buvo nudrėksta. Nors buvo iškabinta aukštai ant stiebo ir pririšta maždaug trijų metrų aukštyje, vandalams tai nesukliudė. Vėliavos vietoje liko karoti nutraukta virvė.

Vėliavą pasiuvęs klaipėdietis paprašė policijos išsiaiškinti, kas ją nudrėskė. Vyras žadėjo pagaminti ir piliavietėje vėl iškelti kitą tokią pat vėliavą.

Pirmą kartą piliavietėje ji iškelta pernai per miesto gimtadienį. Tačiau tąkart po šventės ji buvo nukabinta.

Šiemet vėliava buvo pakabinta liepos 6-ąją – Valstybės dieną. Po kelių dienų ją nuplėšė vėjas, tačiau patriotiškai nusiteikęs klaipėdietis ją atnaujino ir vėl iškėlė per Džiazo festivalį.

Su savivaldybės valdininkais bei Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriumi Jonu Geniu buvo sutarta, kad vėliavą pasiuvęs vyras pats ją prižiūrės ir bus atsakingas.

Tačiau klaipėdietis pasigenda miesto valdžios paramos saugant ne tik vėliavą, bet ir visą piliavietę nuo girtaujančių ir chuliganiškai besielgiančių žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.