Langų apdangalai – svarbi interjero detalė

Gyvename trečiame aukšte ir vakarais norisi pasislėpti nuo kaimynų akių. Neapsisprendžiame kaip uždengti didelius vitrininius langus minimalistinio stiliaus bute. Rinktis užuolaidas ar romanetes?

Pasak dizainerės Giedrės Jaronytės, užuolaidos, romanetės, markizės, širmos, žaliuzės ar kokie kiti langų apdangalai yra labai svarbi interjero detalė. Ji vienaip ar kitaip koreguoja patalpos erdves, sukuria savitą nuotaiką.

„Šios detalės dažniausiai tampa vienu iš finalinių akcentų interjere, todėl nereiktų skubėti jų rinktis. Būtina atsižvelgt į bendrą buto stilistiką, nuotaiką, kurią norima sukurti šių detalių pagalba. Minimalistinio stiliaus interjere nedera sunkūs audiniai, klasikiniai raštai, drapiruotės, prašmatnūs karnizai. Labiau tiktų neapkraunantys lango, be stambių raštų, skaidrūs audiniai ar jų deriniai”, – sako G. Jaronytė.

Pasak dizainerės, taip pat labai svarbu – langų apdangalų paskirtis. Kartu išlaikyti lengvą lango įspūdį ir sutemus pasislėpti nuo kaimynų akių galima derinant lengvas dienines užuolaidas ar minimalistinio dizaino romanetes su neperšviečiamo audinio roletu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Interjeras su žyma , .

1 atsiliepimas į "Langų apdangalai – svarbi interjero detalė"

  1. Milita

    Neperšviečiamo audinio roletai ir minimalistinio dizaino romanetės tikrai puikiai dera tarpusavyje. Pas mus namie būtent taip ir yra. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.