Geros muzikos klube – tikras Amerikos bugi bliuzas

Gitaristo, vokalisto ir kompozitoriaus Kalifo Vailino Valterio (Khalif Wailin‘ Walter) su grupe iš Frankfurto (Vokietija) pasirodymais kitą savaitę Palangoje ir Vilniuje „Geros muzikos klubas” baigia šios vasaros koncertų ciklą.

Khalif Wailin‘ Walter savo muziką apibūdina kaip bugi bliuzą. Jo dainose jaučiama ir ZZ TOP ir Buddy Guy įtaka. Daug metų muzikantas gyveno Čikagoje, kur baigė Ruzvelto universitetą – studijavo afroamerikietišką muziką, džiazą ir istoriją.

Kaip gitaristas jis seka tokių bliuzo meistrų kaip Freddie King, Albert King, Albert Collins pėdomis. Dažnai koncertuoja viename iš svarbiausiųjų Amerikos bliuzo renginių – Čikagos bliuzo festivalyje, dažnai groja legendiniame Čikagos klube „Kingson Mines”. Jo 1999-aisiais išleistą debiutinį albumą „Shimmy, Shake, Stomp, Shout” dažnai groja Šiaurės ir Pietų Amerikos, Australijos, Europos ir Japonijos radijo stotys.

Yra grojęs su žinomu ir tituluotu gitaristu Carl Weathersby, bendradarbiavo su Čikagos bliuzo legendos Lonnie Brooks grupe, buvo B.B.King dukters Shirley King grupės vadovu.

Per savo karjerą scenoje jam teko dirbti su tokiomis žvaigždėmis kaip Grammy laimėtojai Taj Mahal, Sugar Blue ir Otis Rush, „The Jimmy Vaughan Band”, „The Buddy Guy Band”, Junior Wells, Bernard Allison, Grammy ir W.C Handy nominuotu Pinetop Perkins, dukart Grammy nominuotu Billy Branch, Larry McCray, Curtis Salgado, Louisiana Red, taip pat su A.C.Reed.

Nuo 2004-ųjų muzikantas gyvena Frankfurte, iš kur ir atvyks į Lietuvą. Rugpjūčio 29-ąją 21 val. jis koncertuos Palangos kultūros centre „Ramybė” (Vytauto g. 35), o kitądien 20 val. – Vilniaus gyvos muzikos klube „Tamsta” (Subačiaus g. 11A). Bilietus galima įsigyti www.bilietai.lt ir koncertų dienomis ten, kur jie vyks. Bilietai – po 60 litų, studentams – 50 proc. nuolaida artėjančių naujų mokslo metų proga.

Mūsų šalyje Khalif Wailin‘ Walter su grupe pasirodys pirmą kartą, nors pas kaimynus Lenkijoje ir Latvijoje bliuzo gerbėjų jis jau yra neblogai žinomas – keletą kartų grojo žinomame Rygos bliuzo klube „Bites Blues Club” kartu su populiaria latvių bliuzo grupe „Latvian Blues Band”, o šiemet balandžio pabaigoje dalyvavo Lenkijos bliuzo festivalyje „Bluestracje – 2007”, kuriame grojo ir Lietuvoje jau pažįstami „Studebaker John & The Hawks”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.