Verslininkų apyvartą koreguos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės rezultatai

Šalies aludariai, prekybininkai, barų savininkai ir net bankininkai su nerimu laukia po beveik dviejų savaičių prasidėsiančio Europos vyrų krepšinio čempionato. Verslininkai neslepia, kad jų apyvarta pirmosiomis rugsėjo savaitėmis daugiausia priklausys nuo nacionalinės rinktinės rezultatų.

Daugiau pergalių – daugiau apyvartos. Tokia taisyklė galioja visose minėtose įstaigose. Išskyrus bankus. Tiesa, prekybininkai ir aludariai giedrą dangų vertina labiau už medalius.

Bene ramiausiai į artėjantį krepšinio čempionatą žiūri prekybininkai. Nors per varžybas suaktyvėja alaus vartojimas, prekybos centrams geras oras svarbiau už gerus rinktinės rezultatus.

„Alaus pardavimas labai priklauso nuo oro sąlygų. Tad jeigu per čempionatą bus geras oras, krepšinio gerbėjai alaus išgers daugiau. Pastebėjome, kad alaus pardavimas nuo krepšinio rezultato nepriklauso”, – „Respublikai” pareiškė didžiausio šalies mažmeninės prekybos tinklo „Maxima LT” atstovė ryšiams su visuomene Viktorija Jakubauskaitė.

Nuraminant blaivybės šalininkus derėtų priminti, kad alus – ne vienintelis krepšinio sirgaliaus atributas. „Žmonės perka ne tik alų, bet ir atitinkamą užkandą: traškučių, džiovintų, vytintų, rūkytų dešrų ir dešrelių, sūrio ir kt. Taip pat perkama įvairios atributikos – sirgalių marškinėlių, dūdelių, garsinio signalo komplektų”, -pabrėžė V.Jakubauskaitė.

Tuo tarpu aludariai, rodos, už gerą orą atiduotų ir Europos čempionato auksą. Mat krepšinis jiems būtų išganymas tik tuo atveju, jei pirmosiomis rugsėjo savaitėmis Lietuvą užgriūtų liūtys.

„Krepšinis trunka kelias valandas per dieną, o oras prekybai turi daug daugiau įtakos: karštą dieną troškulys didesnis nei žiūrint varžybas”, – „Respublikai” tvirtino Lietuvos aludarių asociacijos (LAA) prezidentas Audrius Vidžys.

Tiesa, jei rinktinė per pasirengimo ciklą būtų žaidusi geriau, aludariai galbūt užtrauktų kitą giesmę, bet kol kas krepšininkų rezultatai didelių vilčių jiems nesuteikia. „Lūkesčiai – ne per linksmiausi. Bet lietuviai vis tiek žiūrės krepšinį – ar išlošime, ar pralošime. Per sporto varžybas alaus suvartojimas smarkiai nepadidėja”, – pabrėžė LAA vadovas.

Kitaip nei prekybininkai ir aludariai, barų šeimininkai Lietuvos rinktinės pergalių lauks kaip išganymo. Mat kiekviena krepšininkų nesėkmė mažina aistruolių norą varžybas stebėti pasilinksminimo įstaigose.

Sporto baro „All Stars” vadybininkas Tomas Blaževičius „Respublikai” sakė, esą baro lankomumas tiesiogiai proporcingas krepšininkų pergalių skaičiui – kuo daugiau pergalių ir kuo aukštesniame turnyro etape žais rinktinė, tuo didesnis būrys sirgalių trauks į barus varžybų stebėti didžiajame ekrane.

„Alaus nepritrūksime. Šiek tiek stebina aludarių požiūris. Manau, žmonės krepšinį žiūrės nepriklausomai nuo oro. Jei rinktinė, neduok Dieve, nežais dėl medalių, barų lankomumas, žinoma, sumažės. Bet, manau, atsiras ir tokių, kurie su malonumu stebės ir kitų komandų varžybas”, – teigė pašnekovas.

Pasak jo, nepaisant ne itin stabilaus rinktinės žaidimo pasiruošimo etape, nemažas būrys krepšinio sirgalių jau rezervavo vietas varžyboms stebėti. Tikimasi, kad iki čempionato bus rezervuoti du trečdaliai „All Stars” staliukų.

„Yra dar nemažai vietų – šiuo metu rezervuota daugiau negu pusė iš 280 vietų. Tikimės, kad per varžybas rinksis sausakimša salė ir visiems sirgaliams sėdimų vietų neužteks”, – vylėsi T.Blaževičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.