Bus svarstomos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisos

Vyriausioji rinkimų komisija savo posėdyje patvirtino, kad piliečių parašai, surinkti, kad Seime būtų svarstomos gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisos, yra tinkami ir savo posėdyje priėmė sprendimą perduoti įstatymo projektą svarstyti Seimui.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) partijos suburta piliečių iniciatyvinė grupė prieš dvi savaites VRK įteikė per 58 tūkstančius piliečių parašų. Dėl 57 tūkstančių iš jų Vyriausioji rinkimų komisija pastabų neturėjo. Kad piliečių siūlomas įstatymo projektas būtų svarstomas Seime reikia surinkti ne mažiau, kaip 50 tūkstančių jam pritariančių piliečių parašų.

Piliečių iniciatyvinė grupė, siekianti priimti šeimoms palankias Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisas buvo suburta po to, kai Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnui Artūrui Paulauskui nepavyko pasiekti, kad Seime būtų pritarta jo siūlomoms įstatymo pataisoms, turinčioms ženkliai pagerinti dirbančių tėvų materialinę padėtį.

Seimas, spaudžiamas socialdemokratų mažumos Vyriausybės, atsisakė svarstyti šį dirbantiems tėvams palankų įstatymo projektą.

Jeigu piliečių parašais paremto įstatymo pataisos būtų priimtos, dirbančių ir auginančių vaikus šeimų materialinė padėtis pagerėtų. Papildomos pajamos vienam vaikui padidėtų iki 86 litų, dviems vaikams iki 173 litų, trims vaikams iki 259 litų ir t.t.

Parašus surinkę piliečiai gali švęsti pirmąją savo pergalę, nes jų pateiktas įstatymo projektas privalomai bus svarstomas Seime.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.