Mokslai profesinėje mokykloje į stažą neįskaičiuojami

1962-1964 metais mokantis proftechninėje mokykloje buvo teigiama, kad šie metai bus traktuojami kaip darbo stažas. Kaip šį laikotarpį traktuoja dabartiniai įstatymai?

Teisininko Henriko Davidavičiaus teigimu, mokymosi profesinėje technikos mokykloje laikas nebuvo įskaičiuojamas į darbo stažą eilinėms atostogoms gauti, išskyrus tą periodą, kai moksleivis atlikdavo gamybinę praktiką. Taip buvo nurodyta TSRS MT Valstybinio darbo ir darbo užmokesčio klausimų komiteto 1960 02 11 patvirtintoje instrukcijoje.

Pasak „Sodros” Klaipėdos skyriaus direktoriaus pavaduotojos pašalpoms ir nedarbingumo kontrolei Daivos Dabravalskienės, valstybinės socialinio draudimo pensijos skiriamos ir mokamos vadovaujantis 1995 metais įsigaliojusiu Lietuvos Respublikos valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymu, vėlesniais jo pakeitimais bei Vyriausybės patvirtintais Valstybinių socialinio draudimo pensijų skyrimo ir mokėjimo nuostatais.

„Pensijų įstatymo 54 straipsnio 2 dalyje numatyta, kad asmens valstybinio socialinio pensijų draudimo stažui, įgytam dirbant pagal darbo sutartį, narystės ar tarnybos pagrindu, prilyginamas iki 1995 metų sausio 1-osios tik mokymosi laikas kvalifikacijos kėlimo kursuose, aspirantūroje, doktorantūroje ir klinikinėje ordinatūroje (rezidentūroje), todėl mokymosi proftechninėje mokslo įstaigoje laikas nebus įskaitytas į asmens valstybinio socialinio pensijų draudimo stažą”, – teigė D. Dabravalskienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Specialistai konsultuoja su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.