Naftininkai Kinijoje susikalbėjo gestų kalba

Beveik tris savaites Kinijoje viešėję Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai namo grįžo kupini įspūdžių.

„Svetimoje šalyje pasijutome lyg aukščiausio lygio žvaigždės. Kai eidavome gatve vietiniai mus nuolat kalbindavo, prašydavo autografų ar kartu nusifotografuoti, o viešbučiuose personalo darbuotojai tiesiog išsirikiuodavo eile ir taip atiduodavo mums pagarbą”, – šypsodamasis pasakojo praėjusį sezoną „Naftai-Uni-Laivitei” NKL čempionų laurus padėjęs iškovoti ir Kinijoje klaipėdiečiams vadovavęs strategas Dalius Ubartas (ateinantį sezoną ekipos nebetreniruos, – aut. past.).

Aplankė 10 miestų

Per 18 tolimojе šalyje praleistų dienų naftininkai apkeliavo dešimt Kinijos miestų ir sužaidė penkerias rungtynes.

„Apkeliavome išilgai nuo Šiaurės į Pietus visus Kinijos miestus. Skridome net su dešimt skirtingų lėktuvų. Susipažinome su kinų kultūra, aplankėme gražiausias vietas. Kinai sugeba šiltai priimti ir rodyti išskirtinį dėmesį. Rūpinasi lyg saviškiais. Tai – labai darbštūs ir tvarkingi žmonės. Per tą laiką nematėme nei vieno girto kino. Jie pramogauja daug santūriau. Vakarais jie neina į naktinius klubus, o tiesiog susirenka centrinėse miestų aikštėse ir žaidžia įvairius stalo žaidimus. O rytais specialiai skirtose aikštelėse mankštinasi, atlieka įvairius fizinius pratimus”, – dalijosi įspūdžiais pašnekovas.

Įveikė kinus

Kinijoje mūsiškiai keturis kartus susitiko su Rusijos antros lygos Kubanės „Lokomotiv” (komandos biudžetas net 1 mln. JAV dolerių) ekipa.

Pirmąsias rungtynes sužaidė lygiosiomis – 68:68, antrąsias ir trečiąsias – po itin atkaklių kovų 62:67 ir 86:71 turėjo pripažinti varžovų pranašumą, o paskutiniąją šių ekipų dvikovą vyrai parodė savo charakterį ir 96:91 išplėšė pergalę.

Vėliau mūsiškių laukė Kinijos aukščiausiosios lygos „Sandun” komanda. Varžybas stebint sausakimšai kelių tūkstančių žiūrovų miniai – 89:76 laimėjo „Nafta-Uni-Laivitė”.

Transliavo televizijos

„Kinai – aukšti, vikrūs, taikliai metantys iš trijų taškų zonos žaidėjai. Džiugu, kad mums pavyko juos pergudrauti ir įveikti”, – teigė D.Ubartas.

– Kinai labai mėgsta ir vertina krepšinį. Kai net mes – varžovai – įspūdingai pelnydavome taškus, tuomet jie plodavo ir palaikydavo šūksniais.

Jautėsi, kad tiek organizatoriai, tiek krepšinio mėgėjai mus laikė aukšto lygio komanda – stipria galinga, varžove. Mūsų varžybas transliavo per vietines televizijas, mūsų ekipos nuotraukos mirgėjo jų laikraščiuose”, – džiaugėsi pašnekovas.

Sekino karštis

„Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai sakė, kad iš pradžių tolimoje šalyje buvo gana sudėtinga adaptuotis – nuolat sekino maždaug 40 laipsnių karštis.

O su kinais rasti bendrą kalbą ir susikalbėti daugiau ar mažiau pavyko.

„Pekine dar nemaža dalis gyventojų mokėjo anglų kalbą, o kituose miestuose teko ir gestų kalba bendrauti ar ant lapo ką nors papaišyti, kad viskas būtų aišku. Bet galiausiai vieni kitus suprasdavome”, – šypsodamiesi mintimis dalijosi klaipėdiečiai.

Atvyks amerikiečiai

Į Kiniją turėjo atvykti ir su mūsiškiais pasivaržyti amerikiečiai, tačiau dėl laiku nesutvarkytų vizų jie nepasirodė.

„Kiek girdėjau, jie jau susitvarkė vizas ir šiomis dienomis jau rungtyniaus Kinijoje. Būtų buvę itin smalsu ir su jais išmėginti jėgas”, – tvirtino D.Ubartas.

Tačiau strategas neatmeta galimybės, kad tai ne paskutinė klaipėdiečių kelionė į tolimą šalį ir ateityje dar teks patirti ne ką mažiau malonių ir intriguojančių akimirkų.

„Kai organizatoriai taip šiltai priima ir viskuo idealiai pasirūpina, visada malonu čia sugrįžti”, – tvirtino D.Ubartas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.