Niujorko magnato našlė po mirties paliko milijardus dolerių

Jungtinėse Valstijose nuo širdies priepuolio mirė 87-erių metų Leona Helmsli (Leona Helmsley), vieno stambiausių nekilnojamojo turto savininko Niujorke našlė. L. Helmsli dėl sunkaus charakterio buvo vadinama „bjauraus būdo karaliene” („Queen of Mean”). Po jos mirties dalis turto, užgyvento jos vyro, gali būti parduota. Apie tai praneša „The Wall Street Journal”. Tarp kito turto, kurių bendra vertė – per 2,5 mlrd. JAV dolerių, L. Helmsli priklausė viešbutis „Park Lane” ir didžioji dalis „Empire State Building”.

Po moters mirties likusi didžioji dalis nekilnojamojo turto atiteks labdaros fondams, o mažesnioji – jos broliui ir keturiems anūkams.

Dalį imperijos L. Helmsli pardavė po vyro mirties, 1997 metais. Iki 2000-ųjų iš viso amerikietė iš parduoto turto gavo apie 5 mlrd. JAV dolerių. Didžiąją dalį ji skyrė labdarai.

L. Helmsli garsėja tuo, kad tyčiojosi iš savo darbuotojų ir galėjo atleisti už menkiausią nusižengimą, rašo „The Guardian”. 1989 m. jai teko pusantrų metų išbūti kalėjime dėl vengimo mokėti mokesčius. Anot vieno jos darbuotojų, L. Helmsli buvo pareiškusi: „Mes nemokame mokesčių. Tik smulkūs žmogeliai moka mokesčius”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.