Pagal Mastrichto kriterijus Lietuva atrodo geriau nei Baltijos kaimynės, teigia premjeras

Situacija dėl gana didelės infliacijos yra valdoma, o pagal visus Mastrichto kriterijus Lietuva atrodo geriau nei Latvija ar Estija, teigia ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad infliacija Lietuvoje yra dvigubai mažesnė nei Latvijoje. Pasak G. Kirkilo, kainų augimą lėmė kylančios energetikos žaliavų kainos, grąžinti indėliai, didėjantys alkoholio ir tabako akcizai. Ministro pirmininko teigimu, visi šie veiksniai įvedami dabar todėl, kad artimiausiu metu būtų galima suvaldyti infliaciją.

Norint užkirsti kelią itin dideliam kainų šuoliui, Vyriausybės vadovo teigimu, pirmiausia reikia vykdyti Mastrichto kriterijus. „Tai biudžeto deficitas ir visi kiti, todėl Vyriausybė šiuo metu ir numato, kad kitų metų biudžete bus sumažintas deficitas iki 0,5 procento (BVP – ELTA), o 2009 metų biudžetas bus subalansuotas. Taip pat mes tikimės, kad šitie pagrindiniai infliaciją veikiantys veiksniai kaip tik ir sumažės”, – interviu Lietuvos radijui antradienį sakė G. Kirkilas.

Anot premjero, Lietuvos pozicijos šiandien yra geresnės nei Latvijos ir Estijos. „Pagal visus Mastrichto kriterijus Lietuva iš visų Baltijos valstybių atrodo geriausiai ir mūsų infliacija yra pati mažiausia. Situacija, mano požiūriu, valdoma”, – kalbėjo G. Kirkilas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.