Siūloma ilginti motinystės arba tėvystės atostogas

Vyriausybė posėdyje trečiadienį turėtų pritarti įstatymo pataisoms, kuriomis būtų pailgintos motinystės arba tėvystės atostogas iki pusantrų metų.

„Sprendžiant iš vakarykščio pasitarimo, manau, kad kabineto nariai turi pritarti. Buvo ten keletas pastabų, bet iš esmės ten daugiau juridinio techninio pobūdžio. Man atrodo, kad pritars”, – antradienį Lietuvos radijui teigė premjeras Gediminas Kirkilas.

Šiuo metu motinystės arba tėvystės atostogos trunka vienerius metus. Vaiko priežiūros atostogų metų tėvai gauna pašalpą, pirmuosius šešis mėnesius lygią jų darbo užmokesčiui, o vėliau sumažėjančią iki 85 proc.

Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo pataisos taip pat numato pašalpą mokėti kiekvienam vaikui, tuo tarpu dabar, jei gimsta dvynukai ar trynukai, pašalpos dydis yra lygus pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžiui visus vienerius metus, tačiau už visus vaikus mokama viena pašalpa.

„Man gyvenime teko susidurti tarp mūsų artimųjų – kai yra dvynukai, tai tos išlaidos neabejotinai yra dvigubos. Nežinau, kodėl iki šiol tas įstatymas nebuvo pataisytas”, – sakė premjeras.

Jo teigimu, toks sprendimas turėtų skatinti gimstamumą bei lengvinti šeimų, kurios ryžtasi gimdyti vaikus, gyvenimą.

Įstatymo pataisoms dar turės pritarti Seimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.